TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Το BDS αυτοκαλέστηκε στο γαλλικό ημιτελικό της Eurovision

 

 

 

Το BDS αυτοκαλέστηκε

στο γαλλικό ημιτελικό της Eurovision

 

 

 Μία ακόμη δράση του διεθνούς κινήματος BDS

(Boycott, Divestment, Sanctions)

Βλέπε και "Boycott Eurovision 2019" (Αλμανάκ/Lifo - 20.09.2018)

 

Το BDS αυτοκαλέστηκε στο γαλλικό ημιτελικό της Eurovision Facebook Twitter
Η έκκληση του BDS στους υποψήφιους καλλιτέχνες για την Eurovision 2019.

"Το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου, το κανάλι France 2 παρουσίασε σε απευθείας μετάδοση το δεύτερο ημιτελικό της εκπομπής Destination Eurovision [Προορισμός Eurovision] για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο διαγωνισμό της Eurovision 2019, ο οποίος προβλέπεται να γίνει στο Τελ Αβίβ τον προσεχή Μάη.

Ακτιβιστές-τριες της Καμπάνιας BDS France στο Παρίσι επενέβησαν στο πλατό κρατώντας αφίσες: "'Οχι στην Eurovision 2019 στο Ισραήλ", "Καμία Eurovision για το ισραηλινό απαρτχάϊντ!", "Μην τραγουδάτε για το ισραηλινό απαρτχάιντ", "Αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό!", "Free Palestine! BDS!", "Boycott Israël Apartheid"." [...]

 

Η μη-βίαιη αυτή δράση, στην οποία το κοινό δεν αντέδρασε με εμφανή δυσαρέσκεια, είχε ως σκοπό:

- Να προβάλει διαμαρτυρία κατά της διοργάνωσης της Eurovision 2019 στο ισραηλινό κράτος του απαρτχάϊντ. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την κουλτούρα για να ξεπλύνει την εικόνα του, να υποκρύψει τα εγκληματά του και την πολιτική κατοχής, αποικισμού και απαρτχάϊντ εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.[...]

 

- Να προτρέψει τη διεύθυνση του ομίλου της δημόσιας τηλεόρασης France Télévisions, ως υπεύθυνη για τη μετάδοση και μέλος της EBU, να μην μεταδώσει τον διαγωνισμό και να μεταθέσει την διοργανωσή του σε μια άλλη χώρα. [...]

 

- Να απευθύνει έκκληση στους καλλιτέχνες που θέτουν υποψηφιότητα για την εκπομπή Destination Eurovision, στους κριτές και στον επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας στην Eurovision Steven Clerima να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό.[...]

Ανακοίνωση του BDS.

Το BDS αυτοκαλέστηκε στο γαλλικό ημιτελικό της Eurovision Facebook Twitter
Παρίσι, 13.07.2014. Φωτ. Gus Eiffel
Το BDS αυτοκαλέστηκε στο γαλλικό ημιτελικό της Eurovision Facebook Twitter
Ο Rav Aluf Binyamin "Benny" Gantz, 20ος αρχηγός επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, με τα καινούργια γαλόνια που του απονέμουν ο υπουργός 'Αμυνας Ehud Barak και ο πρωθυπουργός Binyamin Netanyahu (14.02.2011). Φωτ. Teddy Wade

Πόσο γρήγορα ξεζουμάρουν οι κάμερες προκειμένου να μην χαλάσει η φιέστα...

*

 

Θα ψηφίσετε λοιπόν τον Benny Gantz;

Gideon Levy

 

Ο ισραηλινός δημοσιογράφος γράφει για τα ισραηλινά γεράκια που παριστάνουν τις περιστέρες θέτοντας υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στο Ισραήλ στις 9 Απριλίου.

 

*

 

Ψηφίστε τον Benny Gantz. Είναι το ισραηλινό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι Ισραηλινοί, αυτόν που ονειρεύονται επειδή πιστεύουν ότι είναι διάνοιες. Είναι το [πολιτικό] κέντρο σε ό,τι χειρότερο υπάρχει. Είναι το προϊόν των δικών του προπαγανδιστικών βίντεο. Πυροβολεί και ονειρεύεται. Σφάζει και ελπίζει πως όλα θα πάνε προς το καλύτερο, καταστρέφει, γκρεμίζει -και μιλάει για ειρήνη.

 

'Αλλωστε, αυτό δεν είναι που "εμείς" θέλουμε; Να σκοτώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους 'Αραβες και να μιλάμε όσο το δυνατόν περισσότερο για ειρήνη. Ο Gantz θα κάνει ό,τι περιμένουμε απ' αυτόν. Θα βομβαρδίσει αλύπητα, παριστάνοντας ταυτόχρονα τον πεφωτισμένο. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κανείς την ουσία του σιωνισμού; Κοιτάξτε τον κακό υποψήφιο μέσα στα ωραία του μάτια: θα δούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε να είναι ο επόμενος αρχηγός μας.

 

Το κακό στο Ισραήλ έχει ήδη οδηγήσει σε πολλά εγκλήματα πολέμου. Είναι όμως απίθανο να έχουμε δει ποτέ μία τέτοια υπερηφάνεια μπροστά σε ανθρώπινες δολοφονίες και την καταστροφή σπιτιών. Μπορούμε να θεωρούμε τις κηδείες σαν μάρκετινγκ; Βομβαρδισμένες συνοικίες σαν εκλογικό γκάτζετ; Τον αριθμό των νεκρών σαν προπαγανδιστικό επιχείρημα; Αιματοβαμένα χέρια σαν λόγο υπερηφάνειας;

 

Ως συνήθως, Το Ισραήλ σκανδαλίζεται περισσότερο με ένα δίκαιο πανό που δηλώνει ότι μερικοί δημοσιογράφοι "δεν θα αποφασίσουν για μας" [αναφορά σε αφίσες που κατηγορούν διάσημους δημοσιογράφους ότι επηρεάζουν τις εκλογές], απ' ό, τι με τα κλιπ τρόμου του Gantz.

 

'Οταν κάτι παρόμοιο προέρχεται από τον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, μιλάμε πάντα για "υποκίνηση". Αλλά όταν μία τόσο αισχρή προτροπή σε δολοφονία προέρχεται από το ωραίο Ισραήλ του Gantz, αυτό θεωρείται νόμιμο. 'Εχει αρκετά σκαλπ στη ζώνη του για να παρουσιάσει στους αιμοδιψείς. Αυτός είναι ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου που διέταξε τη δολοφονία του αρχηγού του παλαιστινιακού επιτελείου. Δείτε τις φωτογραφίες, πόσο ιδιοφυές!

 

Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε μία συνάντηση στρατηγικών συμβούλων με τον αγνό υποψήφιο. Θα επιλέξουμε στρατιωτικές στολές και τα παράσημα του μαχητή. Θα επιλέξουμε τη Λωρίδα της Γάζας και τον Ahmad Jabari κι έτσι θα λάβουμε τις ψήφους της δεξιάς και του Yesh Atid [κοσμικό κεντρώο κόμμα]. Εμπιστευθείτε μας. Εξάλλου, δεν είστε ο Yair Lapid [βουλευτής, εκλογικός αντίπαλος του Netanyahou], που έκανε τη στρατιωτική του θητεία ως δημοσιογράφος στο περιοδικό [του στρατού] Bamahane. Είστε ένας πολεμιστής. Κι ο υποψήφιος συμφωνεί κουνώντας το κεφάλι. Είναι ένας εντάξει τύπος και όλα είναι θέμα τακτικής: εμπιστευθείτε τους συμβούλους. Ας εκλεγεί, και θα φέρει την ειρήνη.

 

Αλλά για να εκλεγεί, χρειάζεται και λίγη "υποκίνηση". "Μόνο οι δυνατοί μπορούν να κερδίσουν", γίνεται το σύνθημα ενός κεντρώου κόμματος, μαζί με το "Ισραήλ πάνω απ' όλα" που δεν γίνεται να μην συσχετιστεί  με το "Israël über Alles". Κι αυτός είναι ο καλός υποψήφιος, ο λατρεμένος, όχι ο Σατανάς Netanyahu τον οποίο θα πρέπει με κάθε τρόπο να ξεφορτωθούμε. Ψηφίστε τον Gantz!

 

Ψηφίστε τον Gantz, γιατί, σε αντίθεση με τον Netanyahu, αυτός μιλάει για ειρήνη. Λέει πως δεν θέλει να μεγαλώσει εδώ άλλη μία γενιά χωρίς ελπίδα -και τα μάτια βουρκώνουν. "Δεν είναι ντροπή να επιθυμείς την ειρήνη", μας διαβεβαιώνει με τα ελαττωματικά εβραϊκά του, προκαλώντας γλυκά ρίγη στην πλάτη σας.

 

Ορίστε επί τέλους κάποιος που μιλάει για ελπίδα και ειρήνη. Αλλά όλο αυτό εξατμίζεται γρήγορα, επειδή θα χρειαστεί για άλλα 50 χρόνια να στέλνουμε "τα αγόρια μας", ε, ναι, τα αγόρια μας, να πολεμούν. Καταλαβαίνετε, δεν έχουμε επιλογή. Δεν έχουμε συνομιλητές απεναντί μας, μόνο Παλαιστινίους που είναι γεννημένοι για να σκοτώνουν.

 

Πόσο χαρακτηριστικό είναι του Ισραήλ, του αριστερού σιωνισμού, του κεντρώου χώρου, να λες τα πάντα χωρίς να λες τίποτα, να έχεις το γλυκό και συγχρόνως να το τρως. Ο ισραηλινός φασισμός και ο ισραηλινός μιλιταρισμός είναι καλά συσκευασμένοι μέσα σε ένα πακέτο με αστραφτερό περιτύλιγμα. Εδώ δεν πρόκειται για τον σαδισμό της συνοριακής αστυνομίας, είναι οι πιλότοι που μιλούν ευγενικά την ίδια ώρα που κατευθύνουν τους βομβαρδισμούς από το πιλοτήριο. Γι' αυτό ο υποψήφιος Gantz είναι τόσο απεχθής. Υπάρχουν οι Naftali Bennett και Betzalel Smotrich με τον αχαλίνωτο φασισμό τους και ο Avigdor Lieberman, ο τύρανος των αγορών. Υπάρχει και ο Netanyahu που κάνει τα πάντα για να επιβάλει την θέση του για ένα αιώνιο statu quo ante. Κι ύστερα η ψευδαίσθηση καταρρέει ως συνήθως και αποκαλύπτει πως είναι χειρότερη απ' οτιδήποτε βρίσκεται δεξιά.

 

Είναι μια ψευδαίσθηση που επιτρέπει στους Ισραηλινούς να αισθάνονται τόσο καλά μέσα στο πετσί τους μετά από 100 χρόνια αποστέρησης και πενήντα χρόνια κατοχής. Είναι επειδή έχουμε έναν συμπαθητικό υποψήφιο σαν τον Gantz που το έγκλημα θα μπορεί να συνεχίζεται για μία τόσο μεγάλη περίοδο.

 

Η ειρήνη; 'Ισως σε 50 χρόνια. Πως θα φτάσουμε σ' αυτήν; Με πολλές ακόμη επιχειρήσεις σαν την Προστατευτική Αιχμή, και δολοφονίες, εγκλήματα και κηδείες. Εξάλλου, έτσι συνάπτουμε ειρήνη με τους 'Αραβες. Για ρωτήστε και τον Gantz.

 

Ψηφίστε τον. Είσαι αυτός.

 

Gideon Levy

Haaretz, 24.01.2019

Αναδημοσίευση από τα γαλλικά σάιτ A l'Encontre και Anti.k.org

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ