Η αγαπημένη μας κατηγορία στα ΌΣΚΑΡ

Η αγαπημένη μας κατηγορία στα ΌΣΚΑΡ Facebook Twitter
Η πρώτη είναι ο νικητής των φετινών European Film Awards, πήρε ένα βραβείο στις Κάννες αλλά και σε πολλά ακόμα φεστιβάλ, ένα τρίωρο δράμα που αφορά σε μια ιδιαίτερη σχέση πατέρα -κόρης της Maen Ade με τίτλο “Toni Erdman”.
0

Μία κατηγορία που πάντα ενδιέφερε το ευρωπαϊκό κοινό -και όχι μόνο- είναι αυτή της ξενόγλωσσης ταινίας. Εκεί θα βρούμε συχνά μαργαριτάρια του παγκόσμιου κινηματογράφου καθότι καλές οι αμερικάνικες περιπέτειες και οι αμερικάνικες ιστορίες που ευλογούνε τα γένια τους, αλλά μια δραματική ταινία όπως ξέρει να κάνει ο ανεξάρτητος (μη αμερικάνικος) κινηματογράφος είναι απαραίτητη.

Οι πέντε υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν μεταξύ των 85 προτάσεων, έγιναν από επιτροπές σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Μεταξύ των υποψηφίων θα βρούμε και δύο που είδαμε στις Κάννες, οι οποίες φαντάζουν τα φαβορί αυτής της κατηγορίας. Η πρώτη είναι ο νικητής των φετινών European Film Awards, πήρε ένα βραβείο στις Κάννες αλλά και σε πολλά ακόμα φεστιβάλ, ένα τρίωρο δράμα που αφορά σε μια ιδιαίτερη σχέση πατέρα -κόρης της Maen Ade με τίτλο “Toni Erdman”. 

H δεύτερη δε του βραβευμένου με Όσκαρ Ιρανού σκηνοθέτη Asghar Farhadi, που έγινε θέμα λόγω πιθανού κωλύματος εισόδου στη χώρα για την τελετή, από τις απαγορεύσεις του «δημοκράτη» νέου Προέδρου Τραμπ. Ο Ιρανός σκηνοθέτης δήλωσε ότι δεν πρόκειται καν να προσπαθήσει να παραβρεθεί στα βραβεία μετά από αυτές τις εξελίξεις, κάτι που έχει εξοργίσει -εις βάρος του Τραμπ- τα μέλη της Ακαδημίας. Η νέα ταινία του Farhadi “The Salesman” κέρδισε ήδη στις Κάννες τα βραβεία καλύτερου σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου.

Άλλες δυο υποψηφιότητες είναι από τον αγαπημένο μας σκανδιναβικό κινηματογράφο, και συγκεκριμένα η μία από την Δανία του Martin Zandvliet  που τιτλοφορείται “Land of Mine” και η άλλη από την Σουηδία του Hannes Holm “A man Called Ove".

Κλείνουμε την πεντάδα με μια ιστορία αγάπης από την μακρινή Αυστραλία της αβορίγινης φυλής Yakel, το “Tanna” των Martin Butler και Bentley Dean.

Πάρτε μια γεύση από τα trailers:

The Salesmen

Toni Erdmann

Land of Mine

A Man Called Ove

Tanna

Στα Προγνωστικά με σειρά προτεραιότητας έχουμε τα:

1. "The Salesman" (Iran)

2. "Toni Erdmann" (Germany)

3. "Land of Mine" (Denmark)

4. "A Man Called Ove" (Sweden)

5. "Tanna" (Australia)

Μη χάσετε και φέτος, αποκλειστικά στα Novacinema, μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάσταση της καταστροφικής «κωμωδίας» που γύρισε ο Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα

Οθόνες / Η ανάσταση της καταστροφικής «κωμωδίας» που γύρισε ο Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα

Στο Φεστιβάλ Βενετίας έκανε πρεμιέρα ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται την παράξενη ιστορία της ταινίας «Η μέρα που έκλαψε ο κλόουν», που ο διάσημος κωμικός ήθελε να θαφτεί για πάντα.
THE LIFO TEAM
Το καλύτερο animation και η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Οθόνες / Το καλύτερο animation και η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Το έτοιμο να βάλει πλώρη για τα Όσκαρ και γατόφιλο «Flow» και το ιρλανδικό «Oddity», που μας έκοψε τη χολή, θα κάνουν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μήπως ο Τιμ Μπάρτον χρειαζόταν έναν δεύτερο «Σκαθαροζούμη» περισσότερο από εμάς;

The Review / Μήπως ο Τιμ Μπάρτον χρειαζόταν έναν δεύτερο «Σκαθαροζούμη» περισσότερο από εμάς;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (aka Αλεκσάντερ Πλατς) συζητούν για τη νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον, για τη φιλμογραφία του και τις εμμονές του, για τις μεγάλες παρεξηγήσεις γύρω από το πρόσωπο του και για το ειδύλλιό του με τη Μόνικα Μπελούτσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί έχει κολλήσει η Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της Θλιμμένης Συζύγου;

Οθόνες / Γιατί έχει κολλήσει η Νικόλ Κίντμαν στον ρόλο της θλιμμένης συζύγου;

Στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, η ηθοποιός μοιάζει να υποδύεται αποκλειστικά όμορφες γυναίκες που υπάγονται σε υψηλές φορολογικές κλίμακες, τις βαρύνουν όμως τα κασμιρένια μαντήλια και το ταραγμένο παρελθόν τους.
THE LIFO TEAM