Millennials die hard

Millennials die hard Facebook Twitter
«I’m your Hell, I’m your dream, I am nothing in between. You know you wouldn’t want it any other way». Εικονογράφηση: bianka/ LIFO
0


ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ με ένα φρέντο εσπρέσο στο χέρι κι ένα τσιγάρο στο άλλο, από την Πατησίων στην Αθηνάς, από την Πινδάρου στη Θεμιστοκλέους, από λακκούβα σε εργοτάξιο. Αργάμιση τη νύχτα βρέθηκα με ένα ποτήρι βότκα να κατεβαίνω τα σκαλιά του αφτεράδικου. Στο τελευταίο σκαλί τράκαρα με την πορτιέρισσα.

«Πού πας με το ποτήρι, μωρή φίλη;»

«Έλα, ποια είσαι μπέμπα;» Η γνωστή μου αμνησία με τα ονόματα και τις γνωριμίες.

«Να τα πατάς πιο απαλά τα τακούνια γιατί κάνεις φασαρία» με μάλωσε, λες κι έμπαινα σε νοσοκομείο.

Χαμένα παιδιά, χαμένα κορμιά κι εγώ ανάμεσά τους μια χαμένη γκόμενα από μια χαμένη γενιά.

«Μήπως να τα βγάλω;» της λέω έτσι για το καλιαρντό.

Και μου απαντάει το εξής: «Αν ψάχνεις υποτακτικούς ποδολάγνους τρανσολάγνους είσαι στο σωστό μέρος. Με το διχτυωτό που φοράς θα κάνεις καλό σεφτέ».

«Αυτό το τακούνι που τολμάς και πιάνεις στο στόμα σου έχει περάσει τον έλεγχο του Ηρωδείου! Πώς την έχετε δει στην υπόγα;» απάντησα με facts.

«Την επόμενη φορά να έρθεις με τα κροκς σου. Μας το παίζεις ντίβα;»

Γελάσαμε και αφού στηρίχθηκα σε όλους τους αρκουδίσιους ώμους του dance floor κάποια στιγμή έφτασα στο μπαρ. Παρέδωσα το παλτό μου στην αγκαλιά της μπαργούμαν και περίμενα τη βότκα μου στη δική μου αγκαλιά. Η φάση ήταν «όλο μέλι και από τηγανίτα τίποτα». Χαμένα παιδιά, χαμένα κορμιά κι εγώ ανάμεσά τους μια χαμένη γκόμενα από μια χαμένη γενιά. Άναψα τσιγάρο, κατέβασα τα γυαλιά ηλίου και όσο περιπολούσα τον κόσμο εντόπισα τον Ξηαλέ με μια τύπα ανάμεσα σ’ ένα τσούρμο τουρίστες που μάλλον έψαχναν σουβενίρ και ντίλερ. Με χαιρέτησε στρατιωτικά και κάθισε σε έναν βρόμικο καναπέ. Είχα μήνες να τον δω. Απόρησα που με χαιρέτησε, την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε με κατηγόρησε ότι του έχω κάνει μάγια. Δεν πρόλαβα να στρίψω ένα τσιγάρο και να τη πάλι η πορτιέρισσα.

«Τον είδες, μωρή, με την κοντή;»

«Να σου πω, μωρή, εδώ σε προσέλαβαν με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις τρανς;»

«Όχι καλέ, μαύρα δουλεύω, να ξεχρεώσω κανένα νοίκι».

«Μωρή, δεν κάνω ακτιβισμό της μονογαμίας με τους γκόμενους. Εγώ είμαι millennial».

«Δεν σου φαίνεται φιλενάδα. Πόσο είσαι μωρή;»

«Μπέμπα, τζάσε».

Στην επόμενη ώρα πέρασαν διάφορα αγόρια, άλλο κέρναγε βότκα, άλλο md και ο Ξηαλέ φαρμάκι. Ούτε που με πλησίασε, κι όταν η τύπα του τελικά έφυγε με άλλον ξέμεινε στον καναπέ, κοιτώντας το ταβάνι. Κι εγώ ξέμεινα στο μπαρ και τον κοιτούσα μέσα από τον καθρέφτη. Δεν άντεχα να με βλέπω άλλο. Μια Λάνα ντελ Ρέι σε ένα υπόγειο «χασάπικο» στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Έκανα νόημα στη μπαργούμαν να μου δώσει το παλτό μου.

«Καλημέρα», ακούω.

Δίπλα μου ένα γοριλάκι μελαχρινό, μουσάτο, μοσχοβολιστό. Στο κινητό μου η ώρα είναι 07:45.

«Καλημέρα, παιδί μου», απαντάω

«Θέλετε να βγούμε έξω μαζί; Να κεράσω μια σοκολάτα».

«Με αμύγδαλο;» τον ρωτάω με νόημα.

«Τσιγάρο» μου λέει και μου δείχνει ένα στριμμένο πίσω από το αυτί του.

«Είσαι όντως μάστορας;» ρωτάω και ρίχνω το παλτό στους ώμους μου.

«Έχω κι άλλα ταλέντα», λέει συνοδεύοντάς με προς την ηρωική μου έξοδο. «MMA», διευκρίνισε σπρώχνοντας την πόρτα.

Ο αθηναϊκός ήλιος με προσγείωσε απότομα. Προτού το καταλάβω, βρέθηκα καθισμένη στο κεφαλόσκαλο μιας πολυκατοικίας και μέσα στην αγκαλιά του, βλέποντας βίντεο από αγώνες ΜΜΑ στο κινητό του. Μου έδωσε το τσιγάρο να το «σκάσω». Το «έσκασα».

«Καλό, αλλά θα με νυστάξει».

«Άμα θέλετε μπορούμε να κοιμηθούμε μαζί».

«Έχω γάτα στο σπίτι. Καταλαβαίνεις».

Η πόρτα άνοιξε ξανά και βγήκε ο Ξηαλέ με το κράνος στο χέρι, την «μπανάνα» χιαστί και το κοβάλσκικο DNA του. Μας προσπέρασε σαν ψυχρός άνεμος, πέρασε απέναντι, καβάλησε τη μηχανή, φόρεσε το κράνος, έβαλε μπροστά κι έφυγε. Το γοριλάκι σηκώθηκε απότομα.

«Τον είδα μέσα, τρύπιος!» Με δίκασε. «Είναι αυτός πιο ωραίος από μένα;» έλεγε χτυπώντας το τριχωτό του στήθος κυνικά.

Όλη η Gen Z τα έβαλε μαζί μου πρωινιάτικα. Η πορτιέρισσα με καλιαρντεύει, ο Ξηαλέ με θεωρεί μάγισσα και το γοριλάκι με κρίνει για τα χαμηλά στάνταρ μου. Έτσι απλά κάλεσα ταξί. Είχα ανάγκη έναν φρέντο εσπρέσο και το γουργουρητό της Σουσούς.

Κάποιο βράδυ θα τους στείλω inbox σε ομαδική συνομιλία με ειδική αφιέρωση αυτό το παλιό τραγουδάκι που έλεγε: «I’m your Hell, I’m your dream, I am nothing in between. You know you wouldn’t want it any other way».

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Οπτική Γωνία / Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Υπάρχει τελικά ασυμβίβαστο μεταξύ χριστιανισμού και φεμινισμού; Μπορούν οι δύο ταυτότητες να συνυπάρξουν ή πρόκειται για έναν αδύνατο συνδυασμό; Δύο γυναίκες παραθέτουν τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Ρεπορτάζ / Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Το πράσινο της πόλης μπορεί να είναι περιορισμένο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι αξιόλογο - και η άνοιξη το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, μαζί με τα προβλήματά του. Λύσεις υπάρχουν· το ζητούμενο είναι να εισακουστούν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ζωή, όπως Ζορό

Βασιλική Σιούτη / Ζωή, όπως Ζορό

Τιμωρός του κατεστημένου ή εκπρόσωπος μιας δήθεν αντισυστημικής ελίτ που παίζει με τα σπίρτα; Η δημοσκοπική εκτόξευσή της είναι γεγονός και όλοι προσπαθούν να μαντέψουν πόσο θα κρατήσει και ποιες θα είναι οι συνέπειες.   
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Πράγματι, μεγάλος αριθμός των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα»

Οπτική Γωνία / Οι ΕΔΕ στην Ελλάδα: Πόσες καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα;

Πότε διενεργείται μια Ένορκη Διοικητική Eξέταση; Είναι αλήθεια ότι μεγάλος αριθμός ΕΔΕ καταλήγουν στο αρχείο και τι πρέπει να αλλάξει στο ρυθμιστικό πλαίσιο; Μιλά στη LiFO ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Νίκος Βιτώρος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές Κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Ρεπορτάζ / Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Μια κραυγαλέα κατάχρηση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων στα Ακαρνανικά Όρη αμαυρώνει τον θεσμό, παρακάμπτει την περιβαλλοντική νομοθεσία και αποκαλύπτει την αδυναμία της διοίκησης να ελέγξει την επιχειρηματική δραστηριότητα που βλάπτει το περιβάλλον και την οικονομία.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τελικά αν οι γκέι δεν κάνουν παιδιά θα σωθούν οι γυναίκες απ’ το trafficking; 

Οπτική Γωνία / Τελικά, αν οι γκέι δεν κάνουν παιδιά, θα σωθούν οι γυναίκες από το trafficking; 

Τι αλλάζει με την τροποποίηση Φλωρίδη για την παρένθετη κυοφορία και γιατί ο όρος «παρένθετη μητρότητα» είναι λάθος; Η νομικός Μαριάννα Βασιλείου λύνει όλες μας τις απορίες.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Οπτική Γωνία / Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Πολιτικός «παντός καιρού», κυνικός, αλαζόνας, οπορτουνιστής, οπισθοδρομικός με εκσυγχρονιστικό προσωπείο, γίνεται όλο και περισσότερο «βασιλικότερος του βασιλέως» μετά τη μετεγγραφή του στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις δηλώσεις του για τα Τέμπη, τον νέο Π.Κ. και τη χρήση της παρενθεσίας από ζευγάρια ανδρών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Οπτική Γωνία / «Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Η μαζική χρήση AI για τη δημιουργία εικόνων με την αισθητική του Studio Ghibli ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το ποια είναι τα όρια της αντιγραφής στην τέχνη. Γιορτάζουμε την προσβασιμότητα ή κηδεύουμε τη δημιουργία;
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ