FacebookTwitterΗ αποχωρηση των Βρεταννων απο το παλιο προτεκταροτα τους αφηνει το πεδιο ελευθερο στις σιωνιστικες παραστρατιωτικες οργανωσεις Irgun και Lehi. Λεηλατωντας τα παλαιστινιακα χωρια και σφαζοντας αδιακριτα τον πληθυσμο τους, προκαλεσαν τη μαζικη φυγη ενος ολοκληρου λαου.
FacebookTwitterΗ σφαγη του Deir Yassin. Σ αυτο το μικρο χωριο, χωρις στρατηγικη σημασια, που διατηρουσε φιλικες σχεσεις με το γειτονικο εβραικο χωριο, διεπραχθη το γνωστοτερο εγκλημα της σιωνιστικης τρομοκρατιας. Πανω απο 100 κατοικοι, αναμεσα τους πολλες γυναικες και παιδια, επεσαν θυματα των σιωνιστικων παραστρατιωτικων. Η ειδηση της σφαγης αυτης θα προκαλεσει ενα μεγαλο κυμα πανικου και φυγης.
FacebookTwitterΗ φωτογραφια ειναι απο ενα φιλοπαλαιστινιακο σαιτ. Δεν εχει ομως λεζαντα, και θα μπορουσε καλλιστα να απεικονιζει Εβραιους προσφυγες.
FacebookTwitterΗ χαρα της επιστροφης σε μια νεα πατριδα. Ομως.... "δεν μπορει να ειναι ελευθερος ενας λαος που καταπιεζει αλλους λαους".
FacebookTwitterΤο κλειδι, συμβολο της Επιστροφης, στην πυλη ενος στρατοπεδου προσφυγων κοντα στη Βηθλεεμ.
FacebookTwitterΣτο δρομο για την επετειακη συγκεντρωση της Ramallah (15 Μαιου).
FacebookTwitterΣτα συνορα του Λιβανου με το Ισραηλ, κοντα στο λιβανεζικο χωριο Maroun al-Rass, που συγκεντρωνει το ενα τριτο των Παλαιστινιων προοσφυγων του Λιβανου, μια μαζικη συγκεντρωση για την επετειο της al-Naqba κατεληξε σε συμβολικη καταληψη της ουδετερης ζωνης. Εκει σημειωθηκαν και τα περισσοτερα θυματα απο τα ισραηλινα πυρα (10 νεκροι). Φωτ. Sharif Karim/Reuters.
FacebookTwitterΕνταση και στα συνορα με τη Συρια, οταν χιλιαδες διαδηλωτες επιχειρησαν να περασουν τα συνορα. Ο ισραηλινος στρατος ανοιξε κι εκει πυρ, με αποτελεσμα να σκοτωθουν αλλοι τεσσερις ανθρωποι. Υψιπεδα του Γκολαν, Majdal Shams. Φωτ. Jalaa Marey/Reuters.
FacebookTwitterΟυτε οι ναρκες, ουτε τα ηλεκτροφορα καλωδια ανεκοψαν την ορμη των διαδηλωτων. Maroun al-Rass. Φωτ. Ali Hashisho/Reuters.
FacebookTwitterΥψιπεδα του Γκολαν. Διαδηλωτης ανεβασμενος σε ισραηλινο τεθωρακισμενο, λιγο πριν παρει το δρομο της επιστροφης για τη Συρια. Φωτ. Nir Elias.
FacebookTwitterΑπο ενα ανοιγμα στο διασυνοριακο φραχτη, κοντα στο Majdal Shams, νεαροι Παλαιστινιοι επιιθενται με πετρες σε Ισραηλινη περιπολο.
FacebookTwitterΚαποτε, στο Βερολινο, τον ελεγαν "τοιχο του αισχους".
FacebookTwitterIssawiya, Ανατολικη Ιερουσαλημ. Την ωρα που μια γυναικα προσπαθει να σβησει τη φωτια κατω απο το σπιτι της, ενας νεαρος Παλαιστινιος συγκρουεται με τις Ισραηλινες δυναμεις. Φωτ. Uriel Sinai/Getty images.