Ο Άρης Μπαλής είναι ένας πολύ ανήσυχος νέος ηθοποιός

Ο Άρης Μπαλής είναι ένας πολύ ανήσυχος νέος ηθοποιός Facebook Twitter
1
Ο Άρης Μπαλής είναι ένας πολύ ανήσυχος νέος ηθοποιός Facebook Twitter
Νομίζω ότι ξεχωρίζουν αυτά που γίνονται με όρεξη, κέφι και αυθεντικότητα. Το καταλαβαίνεις αμέσως. Και υπάρχει πολύ καλό υλικό και προσπάθεια και αγωνία για το τι είναι το θέατρο και πώς το κάνουμε... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Τον Άρη τον είδα πρώτη φορά στο Room Service του Έκτορα Λυγίζου. Αυτό το πολύ αδύνατο αγόρι μου φάνηκε τότε πολύ μικρός, και πολύ ταλαντούχος. Έκτοτε τον είδα ξανά και ξανά στο Σλάντεκ, στην Ελένη του Ευριπίδη, στον Φαέθωντα και στις πρόβες του Ρομαντισμού. Μου φαίνεται ξεχωριστός ηθοποιός σε μια γενιά που μας αποκαλύπτει πολλά ταλέντα. Συναντηθήκαμε ανάμεσα στις πρόβες για το Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα, το αριστουργηματικό έργο του Χόρβατ που ανεβαίνει στη Στέγη σε σκηνοθεσία Ακύλα Καραζήση και τις παραστάσεις με τους Blitz.

— Πόσων χρόνων είσαι Αρη;

Εικοσιεννέα είμαι. Μπήκα στο Εθνικό το 2009 και τελείωσα το 2012.

— Στη σχολή δηλαδή δεν πήγες αμέσως μετά το σχολείο;

Σπούδαζα αρχιτεκτονική στην Πάτρα και σχεδόν είχα φτάσει στο τέλος. Με έπεισαν οι φίλοι μου να δώσω εξετάσεις, εγώ τότε δεν ήξερα τίποτα, ούτε είχα κάποιον γνωστό, χοντρικά δεν είχα καμία πληροφορία.

Δεν πιστεύω ότι η ιστορία κάνει κύκλους οπότε είμαστε στο ίδιο σημείο. Έχει άλλους κανόνες σήμερα και άλλες ροές. Αν έχει νόημα μια ιστορική γνώση για να συνεχίσεις να ζεις είναι το ότι χρειάζεται και επαγρύπνηση.

— Είχες όμως ανησυχίες;

Πολλές. Ήμουν σε ομάδες, μου άρεσε. Έδωσα εξετάσεις και με πήραν και αυτό ήταν. Σε μια εβδομάδα μετακόμισα στην Αθήνα. Οπότε άφησα τις σπουδές. Αυτό παραμένει ένα ανοιχτό βιβλίο γιατί την αρχιτεκτονική την ήθελα και τη θέλω πάρα πολύ.

— Πώς σου φάνηκε η αλλαγή;

Παραδόξως μου φάνηκε ανακουφιστική. Γιατί ήταν ραγδαία και απότομη. Κατάλαβα ξαφνικά ότι αυτό ήθελα. Και οι γονείς μου ήρεμα το αντιμετώπισαν γιατί κατάλαβαν ότι υπάρχει μια ωριμότητα στην απόφαση και το έκανα πολύ συνειδητά.

— Η σχολή πώς σου φάνηκε;

Ήταν πολύ καλά χρόνια και όλα τα πράγματα που έμαθα τα έχω ακόμα στο κεφάλι μου.

— Έχει σημασία να μπεις κάπως μεγαλύτερος σε μια σχολή;

Είναι δίκοπο μαχαίρι. Σκέφτομαι ότι εγώ είχα ψυχραιμία, είχα ζήσει φοιτητικά χρόνια στην Πάτρα, είχα κάνει την τρέλα και τα ξενύχτια μου και όταν μπήκα στη δραματική έκανα μόνο αυτό. Κοιμόμουν στις 12 ξυπνούσα να πάω στη σχολή.Πρόβες και μελέτη. Τα παιδιά που ήταν δεκαεπτά μισό είχαν δυσκολευτεί. Γιατί ήταν δύσκολο να έχεις την κοινωνική ζωή που θέλεις να έχεις σε αυτή την ηλικία και να την συνδυάζεις με το πρόγραμμα της σχολής. Η αλήθεια είναι ότι στην ηλικία που μπήκα εγώ προσλαμβάνεις αλλιώς τα πράγματα. Κάπως τα ταξινομείς και τα κάνεις λειτουργικά. Τα περισσότερα μπορούσα να τα τοποθετήσω δε βρισκόμουν στο χάος.

— Φοβήθηκες ποτέ αυτό το χάος που επικρατεί στη δουλειά τα τελευταία χρόνια;

Ακόμα φοβάμαι. Τρέμω. Γιατί βλέπω παιδιά στην ηλικία μου που έχουν σπουδάσει αλλά και συναδέλφους μεγαλύτερους που είναι χρόνια στο χώρο και όταν νιώθεις τη δυσκολία τους δε μπορεί να μη το βλέπεις,  να μη το ακούς και να είσαι ατάραχος. Είναι και ένα πρόβλημα αυτό. Δε μπορείς να ζήσεις και να ευχαριστηθείς το τώρα, αυτό που ζεις τώρα. Όση χαρά και να έχεις, υπάρχει αυτό το κομμάτι ανασφάλειας, αγωνίας για το αύριο.

Ο Άρης Μπαλής είναι ένας πολύ ανήσυχος νέος ηθοποιός Facebook Twitter
Πιστεύω ότι χωρίς ειλικρίνεια είναι πολύ δύσκολο και να εξελιχθούμε και να εμβαθύνουμε. Και το καταλαβαίνω όταν κάποιοι άνθρωποι που εκτιμώ φίλοι ή καθηγητές μου μου μιλούν. Ο τρόπος που θα μιλήσουν είναι σημαντικός και νιώθω μεγάλη ανάγκη να κουβεντιάζω μαζί τους. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Από τότε που βγήκες δουλεύεις συνεχώς;

Να πούμε ότι είμαι τυχερός, γιατί ένα κομμάτι τύχης χρειάζεται. Είναι και οι καιροί αδυσώπητοι, δε σε αφήνει η έννοια να ησυχάσεις καθόλου. Δε μιλώ μόνο για τους ηθοποιούς. Εμένα οι φίλοι μου είναι παιδιά που έχουν σπουδάσει, έχουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά και ζορίζονται να βρουν δουλειά, ή δε βρίσκουν. Είναι στο ράφι και είναι κρίμα για ανθρώπους που έχουν και όρεξη και ταλέντο και έχουν πασχίσει πολύ. Έχω φτάσει στο σημείο να λέω «φύγετε στο εξωτερικό όλοι όσοι μπορείτε». Είναι κρίμα να περνάς εδώ τα καλύτερα, τα πιο δημιουργικά σου χρόνια άπαραγος. Και το λέω εγώ που πριν από πέντε χρόνια με παραξένευε πολύ που έφευγαν οι άνθρωποι στο εξωτερικό, γιατί εδώ είναι οι σχέσεις μας , η κοινωνικότητά μας.

— Η δική σου γενιά σκέφτεται κάπως διαφορετικά από τους προηγούμενους; Δηλαδή την οριοθετείς τη γενιά σου;

Πολύ. Σκέφτομαι ότι εμείς όταν πηγαίναμε σχολείο ή σπουδάζαμε είχαμε ένα κομμάτι ματαιότητας. Αυτό νομίζω είναι το συνδετικό στοιχείο με το παρελθόν. Το ότι μας κληροδοτείται κάτι στείρο και άγονο. Νιώθω ότι υπάρχει μούδιασμα. Υπάρχει υποκειμενοποίηση. Ότι πρέπει να διαχειριστώ κάτι που μου έχει δοθεί και είναι άκαρπο εντελώς και πρέπει να το κάνω κάτι αλλά δεν ξέρω τι. Οπότε δεν είμαι σίγουρος στο να απαντήσω αν η γενιά μου θα κάνει κάτι με αισιοδοξία.

— Η γενιά σου είναι πολιτικοποιημένη;

Νομίζω τα δυο τελευταία χρόνια πολύ περισσότερο από πριν. Τα προηγούμενα υπήρχε μια τάση να οικτίρουμε μόνο το πολιτικό σύστημα και το απολιτίκ σαν στάση ζωής έπαιζε πάρα πολύ. Έχει αλλάξει λίγο αυτό. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται και να πάρουμε μια θέση, να διαβάσουμε την κατάσταση. Είναι πολύπλοκο και πάλι.

— Ποιό είναι το πιο ανησυχητικό πράγμα που βλέπεις γύρω σου σήμερα;

Η ιδιώτευση. Η οχύρωση πίσω από το εγώ. Ταυτόχρονα παίζει και η έννοια της συλλογικότητας σε ένα άλλο κομμάτι. Βλέπεις όμως πόσο εύκολα ο άλλος αμύνεται στο δικό του κομμάτι και είναι ανησυχητικό. Βλέπεις και  τη σπασμωδικότητα στις αντιδράσεις. Από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό μέχρι τις ουρές στην τράπεζα. Είναι όλοι θυμωμένοι, και υπάρχει μια επιθετικότητα που εντείνεται. Και καλλιεργείται με τον τρόμο. Οι άνθρωποι τρομάζουν εύκολα και γραπώνονται από ένα μεγάλο κοινωνικό σώμα που οδηγεί αυτό το θυμό και τον φόβο. Επικρατεί το ιδεολόγημα του τρόμου.

Με προβληματίζει επειδή το κράτος είναι απόν χρόνια τώρα, δεν ξέρω πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτή η κατάσταση άλλο. Με τρομάζει το ότι ο πολιτισμός σε ένα σύστημα που υποτίθεται οργανώνει την κοινωνία και είναι από πάνω μας, δεν έχει αξία, σημασία.

— Υπάρχει στη δουλειά αυτό το αίσθημα του ατομικού;

Υπάρχει μεγαλύτερη συλλογικότητα στη δουλειά μας από αυτή που υπάρχει στην κοινωνία. Γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη στον κόσμο που βρίσκεται σε αυτή τη δουλειά να εκφραστεί και βρίσκει συμμάχους και μπορεί να το κάνει. Και το κάνει. Φυσικά υπάρχει και ο φόβος και η ατομικότητα. Όμως  η φύση της δουλειάς μας προϋποθέτει κοινωνικότητα, και εννοώ μεταξύ μας, όχι το «παρεάκι», αλλά αυτός ο διάλογος που γίνεται όταν ετοιμάζεις μια παράσταση.

— Υπάρχουν πολλές ομάδες, πολλά δημιουργικά μυαλά, είναι ένα καζάνι που βράζει σήμερα η Αθήνα;

Όλα αυτά υπάρχουν και χαίρομαι. Το ότι υπάρχει ένας κόσμος που θέλει να εκφραστεί και το κάνει και δε μένει στην ησυχία του. Από την άλλη με προβληματίζει επειδή το κράτος είναι απόν χρόνια τώρα, δεν ξέρω πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτή η κατάσταση άλλο. Με τρομάζει το ότι ο πολιτισμός σε ένα σύστημα που υποτίθεται οργανώνει την κοινωνία και είναι από πάνω μας, δεν έχει αξία, σημασία.

— Πιστεύεις ότι συζητάμε ειλικρινά για το καλλιτεχνικό παράγωγο;

Πιστεύω ότι χωρίς ειλικρίνεια είναι πολύ δύσκολο και να εξελιχθούμε και να εμβαθύνουμε. Και το καταλαβαίνω όταν κάποιοι άνθρωποι που εκτιμώ φίλοι ή καθηγητές μου μου μιλούν. Ο  τρόπος που θα μιλήσουν είναι σημαντικός και νιώθω μεγάλη ανάγκη να κουβεντιάζω μαζί τους.

— Σου έχουν πει ποτέ ότι δεν τους άρεσες σε μια παράσταση;

Ναι βεβαίως. Με βοήθησε πολύ το ότι μου το είπαν. Σε αυτή τη φάση που είμαι και με την μικρή εμπειρία που έχω μου φαίνεται τόσο περίπλοκη η διαδικασία της υποκριτικής και τι πιο ωραίο να έρθει ακόμα και ο συνάδελφος να σου πεί ακόμα και για μια φράση. Είναι καταπληκτικό να σε βάλει ο άλλος σε μια διαδικασία να βρεις μια αλήθεια, ή τα εργαλεία σου, να ανοίξει την οπτική σου. Εμένα αυτό μου φαίνεται φυσικό όπως όταν πηγαίνουμε σε ένα μουσείο και βλέπουμε πίνακες και συζητάμε πολύ ώρα για αυτούς, ακόμα και τις λεπτομέρειές τους. Μια παράσταση είναι μια παραγωγή που κατατίθεται για να συζητηθεί αν μη τι άλλο. Κάπως λείπει πάντως η συζήτηση γενικώς. Ανοιχτά, έντιμα και με ειλικρίνεια.

Ο Άρης Μπαλής είναι ένας πολύ ανήσυχος νέος ηθοποιός Facebook Twitter
Βlitz, 6 a.m. How to disappear completely

— Πάμε στο τώρα. Είσαι με τους Blitz, στο 6a.m. και κάνεις πρόβες για τον Χόρβατ.

Χαίρομαι που είμαι με τους Blitz γιατί αυτή είναι μια παράσταση που κουβεντιάζω πολύ με φίλους μου που έχουν διαφορετικές απόψεις. Βέβαια είμαι σε ένα σύμπαν όταν παίζω, με κανόνες δικούς του, δε μπορώ να την δω απέξω. Κάνω πρόβες και για το Πίστη, αγάπη, ελπίδα, είναι ο δεύτερος Χόρβατ που κάνω και είναι σχεδόν περιττό να πω πόσο μεγάλος συγγραφέας είναι.

 

— Δεν είναι συναρπαστική η εποχή που αφηγείται ο Χόρβατ;

Είναι μια εποχή σαν τον υπότιτλο του έργου. Ένας μικρός χορός θανάτου. Μιλάμε για την Ευρώπη του 30, τη Γερμανία του 30, μια εποχή πυκνή και υπάρχουν κάποια κοινά με τη σημερινή που σε μουδιάζουν. Είναι η ιστορία μιας γυναίκας που χάνει αυτά τα τρία που σε κρατούν στη ζωή, την πίστη, την αγάπη και την ελπίδα. Αν σβήσουν αυτά χαθήκαμε.

— Πιστεύεις ότι αυτή η εποχή του έργου του Χόρβατ έχει κοινά χαρακτηριστικά με το σήμερα;

Πιστεύω ότι έχει. Απλώς έχουν μεσολαβήσει ιστορικές εμπειρίες που η ανθρωπότητα τις έχει φορτωθεί. Όπως το Ολοκαύτωμα. Δεν πιστεύω ότι η ιστορία κάνει κύκλους οπότε είμαστε στο ίδιο σημείο. Έχει άλλους κανόνες σήμερα και άλλες ροές. Αν έχει νόημα μια ιστορική γνώση για να συνεχίσεις να ζεις είναι το ότι χρειάζεται και επαγρύπνηση. Δεν υπάρχει κεκτημένο. Βλέπεις πολώσεις στα ίδια πράγματα, στερεότυπα, ρατσιστικά πρότυπα.

— Διαβάζεις;

Πολύ. Από πιτσιρίκι. Όταν ήμουνα τεσσάρων είπα στη μητέρα μου «μάθε μου να διαβάζω». Διάβαζα από μικρός ακόμα και τις εφημερίδες. Οι γονείς μου ήταν πολύ ανοιχτοί και υπήρχε μεγάλη βοήθεια. Πάντα,  από το σχολείο,  είχα χρόνο και διάβαζα τα δικά μου.

Τα αγαπημένα σου βιβλία;

Στα φοιτητικά μου χρόνια φιλοσοφία και κοινωνιολογία. Τώρα επέστρεψα στη λογοτεχνία, στους κλασικούς. Είναι κλισέ, το ξέρω, αλλά είναι σπουδαίοι,  τα έχουν πει όλα.

— Θα μου πεις το τελευταίο βιβλίο που αγόρασες;

Διονύσιο Σολωμό. Τα άπαντα. Από το σχολείο είχα να διαβάσω. Ήρθε η ώρα. Και βέβαια πάντα Φουκώ και Νίτσε από δίπλα.

— Θέατρο βλέπεις;

Αρκετά. Όταν έχω παραστάσεις κάποια τα χάνω αλλά το καμάρι μου ήταν όταν στο δεύτερο έτος στη σχολή είχα δει 65 παραστάσεις σε μια χρονιά.

— Από το θέατρο τι ξεχωρίζεις;

Νομίζω ότι ξεχωρίζουν αυτά που γίνονται με όρεξη, κέφι και αυθεντικότητα. Το καταλαβαίνεις αμέσως. Και υπάρχει πολύ καλό υλικό και προσπάθεια και αγωνία για το τι είναι το θέατρο και πώς το κάνουμε.

— Τι είναι το θέατρο σήμερα;

Ότι ήταν πάντα. Βάζει διαρκώς ερωτήματα. Τροφοδοτεί με ερωτήματα όπως κάθε καλό έργο τέχνης. Βλέπεις ή διαβάζεις κάτι και το σκέφτεσαι για μήνες μετά.

Ο Άρης Μπαλής είναι ένας πολύ ανήσυχος νέος ηθοποιός Facebook Twitter
Να πούμε ότι είμαι τυχερός, γιατί ένα κομμάτι τύχης χρειάζεται. Είναι και οι καιροί αδυσώπητοι, δε σε αφήνει η έννοια να ησυχάσεις καθόλου. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

Θέατρο / Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

«Δεν πηγαίνουμε ποτέ στη Μόσχα, όμως η επιθυμία γι’ αυτήν κυλάει διαρκώς μέσα μας» - Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για τη sold-out παράσταση «Τρεις Αδελφές» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Θέμελης Γλυνάτσης: Ας ξεκινήσουμε με το να είμαστε πολύ πιο τολμηροί με τους ρόλους που δίνουμε στους νέους καλλιτέχνες, κι ας μην είναι τέλειοι

Θέατρο / Μια όπερα με πρωταγωνιστές παιδιά για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μεταξύ χειροποίητων σκηνικών και σκέψεων γύρω από τη θρησκεία και την εξουσία, «Ο Κατακλυσμός του Νώε» δεν είναι άλλη μια παιδική παράσταση, αλλά ανοίγει χώρο σε κάτι μεγαλύτερο: στη δυνατότητα τα παιδιά να γίνουν οι αυριανοί δημιουργοί, όχι απλώς οι θεατές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ηow to resuscitate a dinosaur/ Έι, Romeo, πώς δίνεις το φιλί της ζωής σε έναν δεινόσαυρο;

Guest Editors / «Ο Καστελούτσι σκηνοθετεί μια υπόσχεση· και κάνει τέχνη εκκλησιαστική»

«Πέρασαν μέρες από την πρώτη μου επαφή με τη Βερενίκη. Μάντρωσα ένα κοπάδι σκέψεις» – ο Κυριάκος Χαρίτος γράφει για μια από τις πολυσυζητημένες παραστάσεις της σεζόν, που ανέβηκε στη Στέγη.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
Onassis Dance Days 2025: Ένας ύμνος στα αδάμαστα σώματα

Θέατρο / Onassis Dance Days 2025: Ένας ύμνος στα αδάμαστα σώματα

Ένα νέο, αλλιώτικο σύμπαν για τον «χορό» ξεδιπλώνεται από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μέσα από τα πρωτοποριακά έργα τεσσάρων κορυφαίων Ελλήνων χορογράφων και του διεθνούς φήμης Damien Jalet.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κώστας Νικούλι

Θέατρο / «Μπορώ να καταλάβω το πώς είναι να νιώθεις παρείσακτος»

Ο 30χρονος Κώστας Νικούλι μιλά για την πορεία του μετά το «Ξενία» που του χάρισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού όταν ήταν ακόμα έφηβος, για το πόσο Έλληνας νιώθει, για την πρόκληση του να παίζει τρεις γκέι ρόλους και για το πόσο τον έχει αλλάξει το παιδί του.
M. HULOT
Μέσα στον θησαυρό με τις εμβληματικές φορεσιές της Δόρας Στράτου

Θέατρο / «Κάποτε έδιναν τις φορεσιές για έναν πλαστικό κουβά, που ήταν ό,τι πιο μοντέρνο»

Μια γνωριμία με τη μεγάλη κληρονομιά της Δόρας Στράτου μέσα από τον πλούτο αυθεντικών ενδυμάτων που δεν μπορούν να ξαναραφτούν σήμερα και συντηρούνται με μεγάλο κόπο, χάρη στην αφοσίωση και την εθελοντική προσφορά μιας ομάδας ανθρώπων που πιστεύουν και συνεχίζουν το όραμά της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Βασιλική Δρίβα: «Με προσβάλλει να με χρησιμοποιούν σαν καθρέφτη για την ανωτερότητά τους»

Οι Αθηναίοι / Βασιλική Δρίβα: «Με προσβάλλει να με χρησιμοποιούν σαν καθρέφτη για την ανωτερότητά τους»

Ανατρέποντας πολλά από τα στερεότυπα που συνοδεύουν τους ανθρώπους με αναπηρία, η Βασιλική Δρίβα περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και τις χαρές, και μπορεί πλέον να δηλώνει, έστω δειλά, πως είναι ηθοποιός. Είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ξαναγράφοντας τον Ίψεν

Θέατρο / Ο Ίψεν στον Πειραιά, στο μουράγιο

«Δεν είναι εύκολο να είσαι ασυμβίβαστη. Όπως δεν είναι εύκολο να ξαναγράφεις τον Ίψεν» – Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για την παράσταση «Εχθρός του λαού» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
«Δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ τις αρνητικές κριτικές και αποσύρθηκα για έναν χρόνο»

Lifo Videos / «Δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ τις αρνητικές κριτικές και αποσύρθηκα για έναν χρόνο»

Η ηθοποιός Παρασκευή Δουρουκλάκη μιλά για την εμπειρία της με τον Πέτερ Στάιν, τις προσωπικές της μάχες με το άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και για το θέατρο ως διέξοδο από αυτές.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Μαρία Σκουλά: «Πιστεύω πολύ στο χάος μέσα μου»

Θέατρο / Μαρία Σκουλά: «Πιστεύω πολύ στο χάος μέσα μου»

Από τον ρόλο της Μάσα στην πραγματική ζωή, από το Ηράκλειο όπου μεγάλωσε μέχρι τη ζωή με τους ανθρώπους του θεάτρου, από τον φόβο στην ελευθερία, η ζωή της Μαρίας Σκουλά είναι ένας δρόμος μακρύς και δύσκολος που όμως την οδήγησε σε κάτι δυνατό και φωτεινό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μια νέα παράσταση χαρτογραφεί το χάσμα μεταξύ γενιάς Z και γενιάς X

Θέατρο / Μια νέα παράσταση χαρτογραφεί το χάσμα μεταξύ γενιάς Z και γενιάς X

Μέσα από την εναλλαγή αφηγήσεων, εμπειριών, αναπαραστάσεων, χορού, βίντεο και ήχου, η παράσταση του Γιώργου Βαλαή αναδεικνύει τις διαφορές αλλά και τις συνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δυο διαφορετικών γενεών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρομέο Καστελούτσι: «Όπου παρεμβάλλεται το κράτος, δεν υπάρχει χώρος για τον έρωτα. Ο έρωτας είναι εναντίον του κράτους και το κράτος εναντίον του έρωτα».

Θέατρο / Ρομέο Καστελούτσι: «Πάντα κάποιος πολεμά τον έρωτα. Και οι εραστές είναι πάντα τα θύματα»

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης, λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα και στη Στέγη για να παρουσιάσει τη «Βερενίκη» του, μας μίλησε για τον έρωτα, τη γλώσσα και τη μοναξιά, την πολιτική και την ανυπέρβλητη Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
CHECK How soon is now: Μια παράσταση για τους μετεξεταστέους της συστημικής ιστορίας

Θέατρο / How soon is now: Μια παράσταση για τους μετεξεταστέους της Iστορίας

Σκηνοθετημένη από έναν νέο δημιουργό, η παράσταση που βασίζεται στο τελευταίο κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη επιχειρεί έναν διάλογο με μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αγορίτσα Οικονόμου

Αγορίτσα Οικονόμου / «Πέφτω να κοιμηθώ και σκέφτομαι ότι κάτι έχω κάνει καλά»

Βρέθηκε να κυνηγάει το όνειρο της υποκριτικής, χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο, αλλά με τη βεβαιότητα ότι δεν ήθελε ποτέ να μείνει με την απορία «γιατί δεν το έκανα;». Μέσα από σκληρή δουλειά και πολλούς μικρούς ρόλους, κατάφερε να βρει τον δρόμο της στην τέχνη, στον οποίο προχωρά και αισθάνεται τυχερή. Η Αγορίτσα Οικονόμου είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ