Τι θα δούμε στο θέατρο τους επόμενους δύο μήνες;

Τι θα δούμε στο θέατρο τους επόμενους δύο μήνες; Facebook Twitter
0

Μισαλλοδοξία

Στέγη (Kεντρική Σκηνή)

20-31 Ιανουαρίου

Τι θα δούμε στο θέατρο τους επόμενους δύο μήνες; Facebook Twitter


Μισαλλοδοξία (Intolerance) είναι ο τίτλος της τρίωρης, βωβής ταινία, που ο D.W. Griffith γύρισε το 1916 και σήμερα θεωρείται θεμέλιος λίθος του κινηματογράφου ως υψηλή καλλιτεχνική έκφραση. Μέσα από τέσσερις ιστορίες ο σκηνοθέτης πραγματεύεται πώς εκδηλώνεται η μισαλλοδοξία (εθνική, πολιτική, θρησκευτική και ταξική), ένα χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης και συμπεριφοράς που κάθε φορά παρασύρει σε περιπέτειες και δεινά χώρες και κοινωνίες. «Η συνύπαρξη των ανθρώπων στη Γη μεταφέρεται σαν ένας εμφύλιος διαρκείας» επισημαίνει η Ιώ Βουλγαράκη που σκηνοθετεί την τελευταία ιστορία της ταινίας του Γκρίφιθ στη Στέγη. Ένας αθώος καταδικάζεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε με φόντο τον άγριο καπιταλισμό και πουριτανισμό της Αμερικής του 1914-15. Με σημερινούς θεατρικούς όρους στήνει ένα βωβό μουσικοθεατρικό έπος γύρω από το δίπολο αδιαλλαξία/αλληλεγγύη.


Στον θίασο συμμετέχουν ο Γιώργος Γάλλος, ο Δημήτρης Γεωργιάδης, ο Στέλιος Ιακωβίδης, η Δέσποινα Κούρτη, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Αργύρης Ξάφης, ο Σωκράτης Πατσίκας, η Εύη Σαουλίδου, η Ναταλία Τσαλίκη και ο Νίκος Χατζόπουλος. Ένα κουαρτέτο, που αποτελείται από τους μουσικούς Μαρία Δελή, Θοδωρή Κοτεπάνο, Φώτη Παπαντωνίου και Δημήτρη Χουντή, ερμηνεύει ζωντανά τη μουσική που έγραψε για την παράσταση ο Θοδωρής Αμπαζής.


Festen

Baumstrasse
18 Ιανουαρίου-8 Μαρτίου

Τι θα δούμε στο θέατρο τους επόμενους δύο μήνες; Facebook Twitter


Η ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ Festen (Oικογενειακή Γιορτή, 1998), που μαζί με τον Λαρς φον Τρίερς αποτέλεσαν τους βασικούς εκφραστές και εκπροσώπους του κινηματογραφικού τρόπου που ονομάστηκε Δόγμα 95, μεταφέρεται για δεύτερη φορά στο θέατρο, μετά την προσέγγιση της Αλίκης Δανέζη-Κνούτσεν πριν από λίγα χρόνια στο Θησείο. Τώρα θα το δούμε στο Βaumstrasse (στο 8 της οδού Σερβίων στον Βοτανικό), σε σκηνοθεσία Μιχάλη Πανάδη, στη διασκευή για την αγγλική σκηνή του David Eldridge, με πρωτότυπη μουσική της Μαρίζας Ρίζου. Το πολυμελές σχήμα που θα ζωντανέψει την ιστορία αποτελούν οι ηθοποιοί Φώτης Αρμένης, Σταύρος Καλλιγάς, Χρήστος Κοντογεώργης, Ιωάννα Νασιοπούλου, Γιώργος Οικονόμου, Τάνια Παπαδοπούλου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μιχάλης Πανάδης, Δανάη Παπουτσή, Γεωργία Τσαγκαράκη και Γιώργος Φριντζήλας. Φιλική συμμετοχή: Αλεξάνδρα Ταβουλάρη.


Και θα σφάξουμε το κουνέλι. Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι καλή. Θα σφάξουμε το κουνέλι

Bios.Tesla Main
19 Ιανουαρίου-1 Μαρτίου

Τι θα δούμε στο θέατρο τους επόμενους δύο μήνες; Facebook Twitter


Να που η Λένα Κιτσοπούλου έκανε μόδα και τους ανοικονόμητους τίτλους! Για συντομία, ας πούμε ότι η παράσταση Θα σφάξουμε το κουνέλι είναι μια σκηνική σύνθεση που υπογράφουν η Αγγελική Παπαθεμελή και η Σοφία Κορώνη, με αφετηρία το Περί αλήθειας και ψεύδους υπό εξωηθική έννοια του Φρειδερίκου Νίτσε. Το κείμενό τους βασίζεται στα Κύματα της Βιρτζίνια Γουλφ και στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και Μέσα απ' τον καθρέφτη του Λιούις Κάρολ. Οι δύο ερμηνεύτριες ενσαρκώνουν μια σύγχρονη Αλίκη, στήνοντας ένα παιχνίδι για ενήλικες σχετικά με τον κατακερματισμένο εαυτό και τον λαβύρινθο του Εγώ, την πολλαπλή πραγματικότητα και τα δυσδιάκριτα όρια πραγματικού κόσμου και ονείρου.


Η πρωτότυπη μουσική της παράστασης είναι του Θάνου Ανεστόπουλου από τα Διάφανα Κρίνα και η επιμέλεια της κίνησης της Αγγελικής Στελλάτου.


Φόβος

Νέο Θέατρο Βασιλάκου
22-30 Ιανουαρίου

Τι θα δούμε στο θέατρο τους επόμενους δύο μήνες; Facebook Twitter


Η Ιρένε, μια νεαρή γυναίκα, διατηρεί εξωσυζυγική σχέση μ' έναν πιανίστα. Κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι του εραστή της λέει μέσα της πως είναι η τελευταία φορά. Δεν θέλει να διακινδυνεύσει την οικογενειακή της ζωή, να χάσει τον αφοσιωμένο σύζυγό της, με τον οποίο έχει δύο παιδιά, ούτε και το ασφαλές σπίτι της. Όταν στην εξώπορτα του εραστή της έρχεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο, η ζωή της αλλάζει και οδηγείται σε μια σκοτεινή διαδρομή με αναπάντεχο τέλος. Αυτή είναι εν περιλήψει η ιστορία του Φόβου (1913), της θαυμάσιας νουβέλας του Στέφαν Τσβάιχ που διασκεύασε και σκηνοθέτησε η συγγραφέας Έλενα Πέγκα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας. Η παράσταση έρχεται στην Αθήνα και θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Βασιλάκου. Παίζουν ο Διαμαντής Καραναστάσης, η Κατερίνα Μισιχρόνη, η Κατερίνα Μαούτσου και ο Παναγιώτης Σούλης.

Ισορροπία του Nash

Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου
15-31 Ιανουαρίου


Η Πηγή Δημητρακοπούλου μαζί με την ομάδα της επιχειρούν μια σκηνική σύνθεση που πατάει στους Δίκαιους του Αλμπέρ Καμύ, σε άλλα λογοτεχνικά κείμενα και στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη, με διάθεση να δουν τι μπορεί να σημαίνει δικαιοσύνη, αυτοδικία και τρομοκρατία στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία. Ο τίτλος της καινούργιας παράστασης της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού είναι δανεισμένος από τη Θεωρία των Παιγνίων, σύμφωνα με την οποία κάθε παίγνιο με πεπερασμένο πλήθος παικτών και στρατηγικών έχει ένα τουλάχιστον σημείο ισορροπίας. Οι παίκτες σκέφτονται τι μπορεί να επιλέξει ο αντίπαλός τους και προσπαθούν να καταλάβουν τη συμπεριφορά του, επιλέγοντας τη στρατηγική που είναι η πλέον συμφέρουσα για τους ίδιους. Παίζουν ο Ελισσαίος Βλάχος, η Αγγελική Μαρίνου, ο Νίκος Ντάλλας, ο Κώστας Παπακωνσταντίνου και ο Σήφης Πολυζωίδης.


Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
από τις 14 Ιανουαρίου

Τι θα δούμε στο θέατρο τους επόμενους δύο μήνες; Facebook Twitter


Ο Γιάννης Σκουρλέτης προσκαλεί την Τάνια Τσανακλίδου στην bijoux de kant και μαζί με τη Λένα Δροσάκη, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Νικόλα Αγγελή παρουσιάζουν το νέο έργο του Άκη Δήμου Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα, εμπνευσμένο από τη νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη Πρώτη Αγάπη (1919). «Ο Γιωργής βρέχεται από μια θάλασσα κι ανεβαίνει ένα βουνό για να στεγνώσει. Αυτή ήταν η εικόνα που καρφώθηκε στην καρδιά μου, διαβάζοντας την Πρώτη Αγάπη του Κονδυλάκη. Αυτή την εικόνα ακολούθησε πιστά κι ο λόγος του Άκη Δήμου, παραδίδοντας ένα νέο έργο, το Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα. Η σκηνοθεσία ακολουθεί την υγρή γραμμή της επιθυμίας, το αδύναμο φωτάκι που μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα, λέξη τη λέξη, σε μαύρο ήλιο. Σκηνοθετώ ακραία καιρικά φαινόμενα σ' αυτή την παράσταση. Σκηνοθετώ απόκρημνα τοπία και επιθυμίες, ένα βήμα πριν από τον γκρεμό. Γνώριμοι τόποι για την bijoux de kant, που συχνάζει σε βυθούς και γυμνά βράχια» σημειώνει ο σκηνοθέτης. Η μουσική είναι του Κώστα Δαλακούρα.


Οι Ιδιοτροπίες της Μαριάννας

Πόρτα
από 28 Ιανουαρίου


Ο Θωμάς Μοσχόπουλος, μετά τις Σκοτεινές Γλώσσες, καταπιάνεται μ' ένα έργο του 1832, γραμμένο από τον 22χρονο τότε Γάλλο ρομαντικό ποιητή και συγγραφέα Αλφρέ ντε Μυσσέ. Εξηγώντας την επιλογή του, σημειώνει: «Το έργο είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα. Σκιαγραφεί το πανόραμα μιας ολόκληρης κοινωνίας που αιωρείται μεταξύ λάσπης, ακριβών αρωμάτων, ιδρωμένης σάρκας και φίνων κρασιών, φαντασίωσης και άχθους. Είναι ο κόσμος του πρώτου "εκρηκτικού" ρομαντισμού που απέχει από τη μετέπειτα "ζαχαρένια" επιφάνεια που του έχει προσδοθεί στις μετέπειτα μεταλλάξεις του. Ένας κόσμος βίαιος, ιλιγγιώδης, σαρδόνιος, μηδενιστικός και λάγνος, ένας κόσμος όπου το πάθος αποτελεί τη μόνη πιθανότητα χαράς, ζωής και απόλαυσης, ένας κόσμος όπου η ανάγκη για αλήθεια παλεύει λυσσαλέα πριν την καταπιεί πλήρως η λήθη και η άρνηση. Κι όμως, όσο σκοτεινά κι αν ακούγονται όλα αυτά, ο Μυσσέ, με τη λεπτή προσωπική του ειρωνεία, καταφέρνει να καθιστά τον κόσμο αυτό ανάλαφρο και παιγνιώδη, σαν ένα πρόσκαιρο μεθύσι, μια φαιδρή εξαπάτηση της σοβαροφάνειάς μας». Παίζουν η Ξένια Καλογεροπούλου, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Χρήστος Σαπουντζής, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, η Ντένη Μακρή, η Ηλιάνα Μαυρομάτη, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος και ο Παντελής Βασιλόπουλος.

Η Μελαγχολία των Δράκων

Στέγη (Κεντρική Σκηνή)
26-28 Φεβρουαρίου

Τι θα δούμε στο θέατρο τους επόμενους δύο μήνες; Facebook Twitter


Ο Γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός Φιλίπ Κεν (Philippe Quesne), στα 45 του σήμερα, ανήκει στην εικονοκλαστική γενιά δημιουργών των παραστατικών τεχνών που κυριαρχούν στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, προτάσσοντας παράδοξες συναντήσεις ιδεών, μέσων και εκφραστικών τρόπων. Ξεκίνησε ως σκηνογράφος στο θέατρο και στην όπερα, αλλά από το 2003 διοχέτευσε τις σκηνογραφικές του ικανότητες στη δημιουργία σκηνικών κόσμων/παραστάσεων. Ήταν η χρονιά που ίδρυσε την ομάδα του, το Vivarium Studio, αποτελούμενη από ηθοποιούς, εικαστικούς, μουσικούς και... «έναν σκύλο». Η παράσταση του Κεν Η μελαγχολία των δράκων έκανε πρεμιέρα στο Festwochen της Βιέννης το 2008 και πήρε ενθουσιώδεις κριτικές. Εδώ, ένα ξεχαρβαλωμένο Σιτροέν «μένει» λόγω μηχανικής βλάβης σε ένα ξέφωτο, στο μέσον ενός απόκοσμου χιονισμένου τοπίου. Στο αυτοκίνητο επιβαίνουν έξι μεσήλικες φαν του hard rock. Μια γιαγιά με γνώσεις μηχανικού που ανταμώνουν προσφέρεται να επισκευάσει το σαραβαλάκι. Κι εκείνοι, για να την ευχαριστήσουν, προθυμοποιούνται να την ψυχαγωγήσουν με το hard rock ρεπερτόριό τους. «Το αλπικό τοπίο, οι "μαλλιάδες" με τα μπλουζάκια που γράφουν "Metallica" και η μπαλάντα "Still loving you" των Scorpions, μιξαρισμένη με μεσαιωνικές καντάτες, συνθέτουν έναν υπερρεαλιστικό παιάνα στο πιο αλλόκοτο επίτευγμα της ανθρώπινης φυλής: τη φιλία» διαβάζουμε για την παράσταση που θα φιλοξενήσει η Στέγη στην Κεντρική Σκηνή της από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου.


Το Κουκλόσπιτο

Θέατρο Οδού Κυκλάδων
από 3 Φεβρουαρίου


Γραμμένο το 1879, το Κουκλόσπιτο του Ίψεν συντάραξε τα θεατρικά δεδομένα της εποχής του. Έκτοτε, σημειώθηκαν συγκλονιστικές αλλαγές στη θέση της γυναίκας και στις σχέσεις των δύο φύλων, ωστόσο ο ήχος της πόρτας που κλείνει πίσω της η Νόρα, αφήνοντας σύζυγο και παιδιά, ακούγεται εκκωφαντικός ακόμη και σήμερα. Το έργο προκαλεί διαδικασίες αυτογνωσίας που δεν αφορούν πια μόνο το καταπιεσμένο αδύναμο φύλο αλλά τους ανθρώπους γενικώς. Στην παράσταση του Γιώργου Σκεύα πρωταγωνιστούν η Αμαλία Μουτούση, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, η Μαρία Ζορμπά, ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Νικόλας Παπαγιάννης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηow to resuscitate a dinosaur/ Έι, Romeo, πώς δίνεις το φιλί της ζωής σε έναν δεινόσαυρο;

Guest Editors / «Ο Καστελούτσι σκηνοθετεί μια υπόσχεση· και κάνει τέχνη εκκλησιαστική»

«Πέρασαν μέρες από την πρώτη μου επαφή με τη Βερενίκη. Μάντρωσα ένα κοπάδι σκέψεις» – ο Κυριάκος Χαρίτος γράφει για μια από τις πολυσυζητημένες παραστάσεις της σεζόν, που ανέβηκε στη Στέγη.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
Onassis Dance Days 2025: Ένας ύμνος στα αδάμαστα σώματα

Θέατρο / Onassis Dance Days 2025: Ένας ύμνος στα αδάμαστα σώματα

Ένα νέο, αλλιώτικο σύμπαν για τον «χορό» ξεδιπλώνεται από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μέσα από τα πρωτοποριακά έργα τεσσάρων κορυφαίων Ελλήνων χορογράφων και του διεθνούς φήμης Damien Jalet.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κώστας Νικούλι

Θέατρο / «Μπορώ να καταλάβω το πώς είναι να νιώθεις παρείσακτος»

Ο 30χρονος Κώστας Νικούλι μιλά για την πορεία του μετά το «Ξενία» που του χάρισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού όταν ήταν ακόμα έφηβος, για το πόσο Έλληνας νιώθει, για την πρόκληση του να παίζει τρεις γκέι ρόλους και για το πόσο τον έχει αλλάξει το παιδί του.
M. HULOT
Μέσα στον θησαυρό με τις εμβληματικές φορεσιές της Δόρας Στράτου

Θέατρο / «Κάποτε έδιναν τις φορεσιές για έναν πλαστικό κουβά, που ήταν ό,τι πιο μοντέρνο»

Μια γνωριμία με τη μεγάλη κληρονομιά της Δόρας Στράτου μέσα από τον πλούτο αυθεντικών ενδυμάτων που δεν μπορούν να ξαναραφτούν σήμερα και συντηρούνται με μεγάλο κόπο, χάρη στην αφοσίωση και την εθελοντική προσφορά μιας ομάδας ανθρώπων που πιστεύουν και συνεχίζουν το όραμά της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Βασιλική Δρίβα: «Με προσβάλλει να με χρησιμοποιούν σαν καθρέφτη για την ανωτερότητά τους»

Οι Αθηναίοι / Βασιλική Δρίβα: «Με προσβάλλει να με χρησιμοποιούν σαν καθρέφτη για την ανωτερότητά τους»

Ανατρέποντας πολλά από τα στερεότυπα που συνοδεύουν τους ανθρώπους με αναπηρία, η Βασιλική Δρίβα περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και τις χαρές, και μπορεί πλέον να δηλώνει, έστω δειλά, πως είναι ηθοποιός. Είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ξαναγράφοντας τον Ίψεν

Θέατρο / Ο Ίψεν στον Πειραιά, στο μουράγιο

«Δεν είναι εύκολο να είσαι ασυμβίβαστη. Όπως δεν είναι εύκολο να ξαναγράφεις τον Ίψεν» – Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για την παράσταση «Εχθρός του λαού» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
«Δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ τις αρνητικές κριτικές και αποσύρθηκα για έναν χρόνο»

Lifo Videos / «Δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ τις αρνητικές κριτικές και αποσύρθηκα για έναν χρόνο»

Η ηθοποιός Παρασκευή Δουρουκλάκη μιλά για την εμπειρία της με τον Πέτερ Στάιν, τις προσωπικές της μάχες με το άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και για το θέατρο ως διέξοδο από αυτές.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Μαρία Σκουλά: «Πιστεύω πολύ στο χάος μέσα μου»

Θέατρο / Μαρία Σκουλά: «Πιστεύω πολύ στο χάος μέσα μου»

Από τον ρόλο της Μάσα στην πραγματική ζωή, από το Ηράκλειο όπου μεγάλωσε μέχρι τη ζωή με τους ανθρώπους του θεάτρου, από τον φόβο στην ελευθερία, η ζωή της Μαρίας Σκουλά είναι ένας δρόμος μακρύς και δύσκολος που όμως την οδήγησε σε κάτι δυνατό και φωτεινό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μια νέα παράσταση χαρτογραφεί το χάσμα μεταξύ γενιάς Z και γενιάς X

Θέατρο / Μια νέα παράσταση χαρτογραφεί το χάσμα μεταξύ γενιάς Z και γενιάς X

Μέσα από την εναλλαγή αφηγήσεων, εμπειριών, αναπαραστάσεων, χορού, βίντεο και ήχου, η παράσταση του Γιώργου Βαλαή αναδεικνύει τις διαφορές αλλά και τις συνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δυο διαφορετικών γενεών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρομέο Καστελούτσι: «Όπου παρεμβάλλεται το κράτος, δεν υπάρχει χώρος για τον έρωτα. Ο έρωτας είναι εναντίον του κράτους και το κράτος εναντίον του έρωτα».

Θέατρο / Ρομέο Καστελούτσι: «Πάντα κάποιος πολεμά τον έρωτα. Και οι εραστές είναι πάντα τα θύματα»

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης, λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα και στη Στέγη για να παρουσιάσει τη «Βερενίκη» του, μας μίλησε για τον έρωτα, τη γλώσσα και τη μοναξιά, την πολιτική και την ανυπέρβλητη Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
CHECK How soon is now: Μια παράσταση για τους μετεξεταστέους της συστημικής ιστορίας

Θέατρο / How soon is now: Μια παράσταση για τους μετεξεταστέους της Iστορίας

Σκηνοθετημένη από έναν νέο δημιουργό, η παράσταση που βασίζεται στο τελευταίο κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη επιχειρεί έναν διάλογο με μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αγορίτσα Οικονόμου

Αγορίτσα Οικονόμου / «Πέφτω να κοιμηθώ και σκέφτομαι ότι κάτι έχω κάνει καλά»

Βρέθηκε να κυνηγάει το όνειρο της υποκριτικής, χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο, αλλά με τη βεβαιότητα ότι δεν ήθελε ποτέ να μείνει με την απορία «γιατί δεν το έκανα;». Μέσα από σκληρή δουλειά και πολλούς μικρούς ρόλους, κατάφερε να βρει τον δρόμο της στην τέχνη, στον οποίο προχωρά και αισθάνεται τυχερή. Η Αγορίτσα Οικονόμου είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 

Θέατρο / «Αν κλάψω με ένα έργο, είμαι σε καλό δρόμο»

Ο Χρήστος Θεοδωρίδης, που έχει σκηνοθετήσει με επιτυχία δύο έργα φέτος, του Βιριπάγιεφ και της Αναγνωστάκη, εξηγεί γιατί τον ενδιαφέρουν τα κείμενα που μιλάνε στον άνθρωπο σήμερα, ακόμα κι αν σε αυτά ακούγονται ακραίες απόψεις που ενοχλούν και τον ίδιο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Να είσαι γκέι στη Νέα Υόρκη

Θέατρο / «Η Κληρονομιά μας»: Τι αποκομίσαμε από την εξάωρη παράσταση στο Εθνικό

«Μία ποπ queer saga, παραδομένη πότε στη μέθη των κοκτέιλ Μανχάταν και πότε στο πένθος μιας αλησμόνητης συλλογικής απώλειας» – Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Γιάννη Μόσχο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
«Δεν είμαι ασεβής, ούτε ιδιοσυγκρασιακή ούτε αιρετική»

Θέατρο / «Δεν είμαι ασεβής, ούτε ιδιοσυγκρασιακή, ούτε αιρετική»

Μετά την Ορέστεια του Στρίντμπεργκ και τις πρόβες για το έργο του Βασίλη Βηλαρά, η Λένα Κιτσοπούλου μιλάει για προσδοκίες και αποφάσεις, για επιτυχίες και απορρίψεις, για το «σύστημα» μέσα στο οποίο δουλεύει και για όλους εκείνους τους χαρακτηρισμούς που της αποδίδουν.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ