Στις 5 Ιουλίου το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσιάζει, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Επιδαύρου, τον Ποδάγρα ή Οιδίποδα Τύραννο του Πέρσυ Σέλλεϋ. Το σατιρικό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και γράφτηκε το 1821, με έντονες επιρροές από το αρχαίο δράμα και ιδιαίτερα την αττική κωμωδία, σατιρίζει ήθη των βασιλέων της εποχής του, αλλά αποκαλύπτεται εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς γράφτηκε σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και ακραίας φτώχειας. Στο κέντρο βρίσκεται η αντιπαράθεση του πεινασμένου και εξαθλιωμένου λαού με την ανεύθυνη και άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά Ποδάγρα.
Στις 22 και 23 Ιουλίου ο Αργύρης Πανταζάρας και η καλλιτεχνική ομάδα Momentum παρουσιάζουν τη Μητρόπολη, Χορός & Άγγελος από το αρχαίο δράμα, μια παράσταση πάνω στις έννοιες της φυγής, της άφιξης, της μνήμης και της λήθης. Επί σκηνής, σε έναν έρημο και άγονο τόπο, συναντιούνται οι αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Κάθε άγγελος είναι ένας τόπος, μια εποχή, μια ιστορία· ανώνυμοι, μάρτυρες γεγονότων, πόνου, βίας, θανάτων και θαυμάτων· μάρτυρες πτώσεων, ιδεών, ανθρώπων και πολιτισμών.
Στις 29 και 30 Ιουλίου ο Μανώλης Μαυροματάκης παρουσιάζει το Η ριμάδα η ζωή του Γιώργου Κοροπούλη. Ένας τρυφερός, ασταθής, κλονισμένος άνθρωπος, πικραμένος και πότε-πότε άγρια χλευαστής, προσπαθεί να σταθεροποιήσει επί σκηνής την εικόνα ή τη μνήμη του: να συγκροτήσει ίσως την απολογία του (ενώπιον τίνος;) για κάποιο σφάλμα που το συγχέει διαρκώς με άλλα, άλλων, καθώς, σιγά-σιγά, το ανακαλεί.
To άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.