TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Τα χριστουγεννιάτικα γράμματα του Tolkien

Τα χριστουγεννιάτικα γράμματα του Tolkien

 

Κάθε χρόνο, ο άγγλος συγγραφέας έστελνε στα παιδιά του ένα γράμμα από τον 'ΑΪ Βασίλη εικονογραφημένο από τον ίδιο

Τα χριστουγεννιάτικα γράμματα του Tolkien Facebook Twitter
"... είχε κατρακυλίσει στα σκαλιά και πέσει με τη μύτη, αφήνοντας πίσω της σκορπισμένα μπαλόνια, δέματα, πακέτα και άλλα αντικείμενα".

Κορυφή του Κόσμου,

Βόρειος Πόλος, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 1928,

Αγαπητά μου αγόρια,

Νέα Χριστούγεννα έρχονται, και είμαι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος - κι εσείς το ίδιο. Είμαι πάντα υγιέστατος - πολύ ευγενικό εκ μέρους του Michael να με ρωτήσει - και τρέμω λιγότερο. Αλλά είναι επειδή ο φωτισμός και η θέρμανση επανήλθαν μετά την κρύα και μαύρη χρονιά που είχαμε το 1927 - το θυμάστε ;

Αρχίζουμε να βγάζουμε από τις αποθήκες τα πρώτα πακέτα και να τα στοιβάζουμε στην είσοδο. Η Πολική Αρκούδα επέμενε να στερεώσει στο κεφάλι της μία τεράστια στοίβα και να πάρει στα χέρια της μια μεγάλη ποσότητα απ' αυτά. Μπινγκ Μπανγκ Μπουμ Πλουφ ! Βογγητά και απαίσια γρυλίσματα.

'Ετρεξα μέχρι το κεφαλόσκαλο και είδα πως είχε κατρακυλίσει στα σκαλιά και πέσει με τη μύτη, αφήνοντας πίσω της σκορπισμένα μπαλόνια, δέματα, πακέτα και άλλα αντικείμενα. Κάποια μάλιστα απ' αυτά τα είχε συνθλίψει στην πτώση της. Ελπίζω να μην τα λάβατε κατά λάθος.

'Οταν σηκώθηκε, έτρεξε έξω και αρνήθηκε να βοηθήσει να τα μαζέψουμε, επειδή είχα καθήσει στα σκαλιά και γελούσα μόλις κατάλαβα πως η ζημιά δεν ήταν και τόσο μεγάλη. Γι' αυτό χαμογελάει και το φεγγάρι.

Λοιπόν, αγαπητά μου παιδιά, ελπίζω να σας αρέσουν αυτά που θα σας φέρω : όλα σχεδόν όσα μου ζητήσατε και άλλα μικροπράγματα που δεν τα σκεφθήκατε και που θυμήθηκα να πάρω την τελευταία στιγμή. Ελπίζω να ανταλάσετε αρκετά συχνά τα διάφορα μέρη του τρένου, της φάρμας και τα ζώα. Μη νομίζετε πως ανήκουν αποκλειστικά σ' εκείνον που τα βρήκε μέσα στην κάλτσα του. Να τα προσέχετε πολύ γιατί είναι μερικά από τα ωραιότερα παιχνίδια μου.

'Ενα φιλί για τον Chris, ένα για τον Michael, και ένα για τον John που μάλλον έχει μεγαλώσει πολύ επειδή δεν μου γράφει πια (διάλεξα για κείνον λίγο στην τύχη κάτι μπογιές, ελπίζοντας πως θα του αρέσουν). Η Πολική Αρκούδα δηλαδή τού τις διάλεξε. Λέει πως ξέρει τι αρέσει στον John γιατί ο John αγαπάει τις Πολικές Αρκούδες.

Τα χριστουγεννιάτικα γράμματα του Tolkien Facebook Twitter
Τα χριστουγεννιάτικα γράμματα του Tolkien Facebook Twitter
Τα χριστουγεννιάτικα γράμματα του Tolkien Facebook Twitter
Αριστερά, η πρώτη έκδοση των γραμμάτων.
Τα χριστουγεννιάτικα γράμματα του Tolkien Facebook Twitter
Γράμμα του 1932. Ο 'Αϊ Βασίλης βοηθάει την Πολική Αρκούδα να βγει από τις σπηλιές και ανακαλύπτει τοιχογραφίες των Goblin.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ