Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω;

Μία ρομαντική κομεντί που γοητεύει από τις 9/10 στους κινηματογράφους

LIFOTEAM 7.10.2014 | 19:01

Ο χαρισματικός και ταλαντούχος Ντάνιελ Ράντκλιφ, παγκοσμίως γνωστός από τον ρολό του ως Harry Potter, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη αυτή την Πέμπτη με την ρομαντική κομεντί, Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω; (“What If”).

 

Ο Ντάνιελ υποδύεται τον Γουάλας, ο οποίος γνωρίζεται τυχαία σε ένα πάρτυ με την γοητευτική Τσάντρι (Ζόι Καζάν, εγγονή του θρυλικού Έλληνα σκηνοθέτη Ήλια Καζάν), και από την πρώτη στιγμή δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της μέχρι που εκείνη του εξομολογείται ότι έχει σοβαρό δεσμό.

 

Ωστόσο, η ξαφνική αποχώρηση του αγοριού της Τσάντρι στο εξωτερικό και μια τυχαία τους συνάντηση, τους κάνει να παραδεχθούν ότι, ναι, πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια φιλική σχέση. Έως όμως να φτάσουν σε αυτή την ειλικρινή ομολογία, η σχέση παραμένει σε τεντωμένο σχοινί. Εξ ού και το ερώτημα της ταινίας: αν γνώριζες την σωστή κοπέλα και είχε δεσμό, τι θα έκανες;

 

Μια αλληλουχία από κωμικοτραγικές παρεξηγήσεις, οξείς και πνευματώδεις διαλόγους που φτάνουν ως στα άκρα, συνθέτουν μια αισθηματική κωμωδία βγαλμένη από τη ζωή που όλοι, κατά κάποιο τρόπο, έχουμε ζήσει θυμίζοντας δε στους παλαιότερους την αξέχαστη ταινία “Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι”.

 

Η συνταγή της ρομαντικής κωμωδίας είναι τόσο γνωστή και διαδεδομένη ώστε το ζητούμενο είναι ποτέ θα δούμε μια ταινία που θα εκτελέσει αυτή τη συνταγή με φρεσκάδα και διάθεση ανανέωσης… απ’ όσα έχουμε διαβάσει (αποσπάσματα παρακάτω) και από την ενθουσιώδεις ανταπόκριση του κοινού στο «20ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας», μας φαίνεται πως το Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω; αποτελεί μια τέτοια περίπτωση.

 

Μην την χάσετε, από αυτή την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στα Village Cinemas.

 

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ VARIETY

“Η ταινία καταφέρνει με εξυπνάδα και αυτοπεποίθηση να ανατρέψει τις συμβάσεις μιας ρομαντικής κωμωδίας διατηρώντας παράλληλα έναν πυρήνα ειλικρινών συναισθημάτων”.

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ HOLLYWOOD REPORTER

“Το καλογραμμένο σενάριο αυτής της ρομαντικής κομεντί είναι ένα δυναμικό βήμα για την μετά-Potter περίοδο του ηθοποιού Ντάνιελ Ράντκλιφ... έχοντας όλα τα στοιχεία μιας επιτυχημένης ρομαντικής κομεντί όπως έξυπνο χιούμορ και γοητευτικούς πρωταγωνιστές. Θα αγαπηθεί σίγουρα από το κοινό".

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ GUARDIAN

"Ντάνιελ Ράντκλιφ και Ζόι Καζάν επαναφέρουν την γοητεία στη ρομαντική κομεντί... Μια απολαυστική ταινία".

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ VULTURE

"Ένα υπέροχο διαχρονικό ειδύλλιο ... η Ζόι Καζάν ξεχωρίζει”