Κώστας Γαβράς/Στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο

Χθες το βράδυ προβλήθηκε "Το Κεφάλαιο", η ταινία του που ασκεί δηλητηριώδη κριτική στο διεθνές οικονομικό σύστημα

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ/ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 27.6.2013 | 14:17

 

 

Με την ταινία του το Κεφάλαιο, ο Κώστας Γαβράς επέστρεψε σε ένα είδος που γνωρίζει άριστα. Τον πολιτικό κινηματογράφο.

 

Κώστας Γαβράς/Στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο

 

Χθες το βράδυ, στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο, προβλήθηκε "Το Κεφάλαιο", η ταινία του, που ασκεί δηλητηριώδη κριτική στο διεθνές οικονομικό σύστημα και αποκαλύπτει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των υποκινητών της απανταχού εξουσίας και της οικονομικής τρομοκρατίας.

 

Κώστας Γαβράς/Στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο

 

Με παρόντα στην εκδήλωση και τον Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου, ο σκηνοθέτης στην ομιλία του υποστήριξε για άλλη μια φορά την άποψή του: Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει αφεθεί να κυριαρχήσει χωρίς όρια και συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτος.

Κώστας Γαβράς/Στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο

 

Ο Κώστας Γαβράς είπε ότι περιμένει περισσότερα από τους πολιτικούς. Πιστεύει και περιμένει και θέλει περισσότερα από το Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο που πρέπει να έχει έναν πιο ισχυρό ρόλο.

Κώστας Γαβράς/Στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο

 

Οι φίλοι μας στις Βρυξέλλες δε σταμάτησαν μέχρι αργά να μας λένε πόσο γλυκός, ευγενής άνθρωπος είναι, πόσο εντυπωσιακά και βαθιά σεμνός. Ηταν πολύ χαρούμενος με την προβολή της ταινίας του.

 

 

Ακόμα πιο εντυπωσιασμένοι οι φίλοι μας από τον τρόπο του. Ο 80χρονος σκηνοθέτης ταξίδεψε ασυνόδευτος από το Παρίσι με το τραίνο.
Χαμογελάμε με το σχόλιο. Ο Κώστας Γαβράς είναι ένας Ευρωπαίος πολίτης. Αυτό τον χαρακτηρίζει. Η απλότητα ενός πολίτη του κόσμου. Που συνοδεύεται με την έννοια του σπουδαίου δημιουργού.