Σαρώνει το "Black Panther" - Πέτυχε αυτό που μόνο τρεις ακόμη ταινίες έχουν καταφέρει

Το φαινόμενο "Black Panther" συνεχίζει ακάθεκτο

LIFOTEAM 26.2.2018 | 09:44

Το φαινόμενο "Black Panther" συνεχίζει τη σαρωτική του πορεία και σημείωσε ένα από τα καλύτερα δεύτερα Σαββατοκύριακα με εκτιμώμενα έσοδα 108 εκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις εισιτηρίων.

 

Η ταινία της Marvel πέτυχε στο box-office κάτι που έχουν καταφέρει λίγες ταινίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στούντιο την Κυριακή.

 

 

Οι θεαματικές αυτές επιδόσεις κάνουν το "Black Panther" την τέταρτη ταινία που κερδίζει 100 εκατομμύρια δολάρια στο δεύτερο Σαββατοκύριακο, μαζί με τα φιλμ "Star Wars: The Force Awakens" (149,2 εκατομμύρια δολάρια), "Jurassic World" (106,6 εκατομμύρια δολάρια) και "The Avengers" (103,1 εκατομμύρια δολάρια).

 

 

Το "Black Panther" έχει για την ώρα φέρει 400 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 704 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο σε δύο εβδομάδες.

 

Η πρεμιέρα της στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ταινιών στον κόσμο, έχει οριστεί για τις 9 Μαρτίου και αναμένεται να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη.

 

«Όποια και αν είναι η πρόβλεψή σας σας για το Black Panther, θα πρέπει να την αυξήσετε κατά 20% », δήλωσε ο Paul Dergarabedian, αναλυτής των media για το comScore. «Τώρα το ερώτημα δεν είναι αν θα φτάσει στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά πόσο θα ξεπεράσει το ποσό αυτό», προσθέτει.

 

Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον, σύμφωνα με το Associated Press, είναι το πώς η ταινία σημειώνει τόσο μεγάλη επιτυχία με ένα ιδιαίτερα διαφορετικό ακροατήριο. Το κοινό αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν 33% Αφρο-Αμερικανοί, 37% Καυκάσιοι, 18% Ισπανόφωνοι και 7% Ασιάτες, σύμφωνα με το comScore.

 

 
Οδηγός Σινεμά