Στο τέλος «Όλα Θα Πάνε Καλά»… ή μπορεί και όχι!

Ο υποψήφιος για Όσκαρ και ένας από τους πιο επιδραστικούς αλλά και ταλαντούχους ζεν πρεμιέ του παγκόσμιου σινεμά, Τζέιμς Φράνκο, μπλέκει σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ενοχής και συγχώρεσης που του επιφυλάσσουν ο σπουδαίος Βιμ Βέντερς με τις Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και Σαρλότ Γκενσμπούργκ.

LIFOTEAM 12.8.2015 | 10:23

Ένα απόγευμα σαν όλα τα άλλα, ο συγγραφέας Τόμας οδηγεί στον μικρό δρόμο μιας συνηθισμένης επαρχιακής πόλης και, πριν προλάβει να αντιδράσει, πέφτει με το αυτοκίνητό του επάνω σε ένα έλκηθρο που κατεβαίνει με φόρα την πλαϊνή πλαγιά. Όμως ο Τόμας δεν έφταιγε για το τραγικό δυστύχημα, γιατί η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα περιθώρια αντίδρασης. Όπως επίσης δεν έφταιγε και ο νεαρός Κρίστοφερ, ο οποίος στιγμιαία ξέφυγε από την προσοχή του μεγαλύτερου αδερφού του που είχε αναλάβει να τον προσέχει την ώρα που κατέβαινε την πλαγιά με το έλκηθρό του.

 

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, παραμένει το ίδιο τραγικό. Ο Τόμας πέφτει σε κατάθλιψη, χωρίζει με την κοπέλα του, Σάρα, λόγω της αφόρητης ψυχολογικής πίεσης και το μόνο που του έχει απομείνει πλέον στη ζωή είναι να επιστρέψει πίσω στο γράψιμο. Έχει όμως το δικαίωμα να στηρίξει το έργο του πάνω σε εμπειρίες που βασίζονται στον πόνο κάποιων ανθρώπων;

 

 

«Όλα Θα Πάνε Καλά». Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι, πολλές φορές, ο χρόνος από μόνος του δεν είναι αρκετός για να γιατρέψει τις πληγές του παρελθόντος και είναι σημαντικό να έχουμε το σθένος να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια, να την αντιμετωπίσουμε και να την αφήσουμε πίσω μας με σύνεση και σεβασμό!

 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon, την Πέμπτη 13 Αυγούστου.