Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Θεσσαλονίκη

8 ταινίες βραβευμένες σε Διεθνή Φεστιβάλ, ομιλίες και συζητήσεις με εκλεκτούς/ες και καταξιωμένους/ες ομιλητές/ιες

LIFOTEAM 7.10.2016 | 09:54


Τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της δράσης τους για την υπεράσπιση και την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνουν για 29η χρονιά, το Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού και την ενεργή συμμετοχή του στο έργο και τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας.

 

Επιλεγμένες ταινίες, βραβευμένες σε Διεθνή Φεστιβάλ, ομιλίες και συζητήσεις με εκλεκτούς/ες και καταξιωμένους/ες ομιλητές/ιες θα αναδείξουν το μέγεθος των παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, επιχειρώντας να συμβάλλουν στην καταπολέμηση και την καταστολή της αυθαίρετης βίας και την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μεταξύ των ταινιών του Κινηματογραφικού Αφιερώματος θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Εδώ εξορία. Ημερολόγια από παιδιά πρόσφυγες» που βραβεύθηκε τον Μάρτιο 2016 από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

 

 

Να το πρόγραμμα του Κινηματογραφικού Αφιερώματος στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος, στην αποθήκη Α' στο Λιμάνι της πόλης.

 

Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Θεσσαλονίκη

 

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο, εθελοντικό κίνημα, βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης. Με πάνω από 7 εκατομμύρια μέλη, υποστηρικτές και ακτιβιστές, αγωνίζεται για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλα διεθνή πρότυπα. Βασικές εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστίας αφορούν στην κατάργηση της θανατικής ποινής, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών, στην κατάργηση των βασανιστηρίων, στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης, στον περιορισμό της αστυνομικής βίας, στην εξάλειψη των διακρίσεων, κ.α.