Robert Downey Jr.: Κάθε μέρα και πλουσιότερος

Στη λίστα Forbes με 75 εκ. δολλάρια για τη χρονιά που μας πέρασε

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ/ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ-SHOWTIME 21.7.2013 | 10:05

 


Είναι χαρισματικός και κέρδισε και 75 εκατομμύρια δολλάρια τη χρονιά που μας πέρασε. Καθόλου άσχημα για έναν πρώην ναρκομανή που τον απέφευγαν τα στούντιος.
Πριν από δεκαπέντε χρόνια ο Robert Downey Jr., κοιμόταν σε έναν καναπέ, εθισμένος στην ηρωίνη, την κοκαΐνη και το αλκοόλ, μπαινοβγαίνοντας στη φυλακή.

 

 

Οι φίλοι του τον αποκαλούν "αξιαγάπητο ανεμοστρόβιλο". Ο σκηνοθέτης Μάικ Φίγκις θυμάται πως όταν έφτασε στο πρώτο τους ραντεβού γνωριμίας για να συνεργαστούν στην ταινία One Night Stand, ο Downey Jr. έφτασε ξυπόλητος και κρατώντας ένα πιστόλι. "Γιατί έχεις μαζί σου πιστόλι;" τον ρώτησε ο σκηνοθέτης. "Δεν ήθελα να το αφήσω στο αυτοκίνητο", απάντησε απαθέστατα ο Downey Jr.
Σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας Forbes και είναι ένας από τους πιο καλά αμειβόμενους ηθοποιούς του Χόλλυγουντ.
Τα 75 εκ. δολλάρια τα κέρδισε μόνο από ένα ρόλο αυτόν του Iron Man. O Downey Jr. δεν περιφρονεί τα μπλοκμπάστερς, ακριβώς όπως κάνει και ο Τζόνι Ντεπ. Αυτό σε καμία περίπτωση δε τους κάνει να έχουν τη γυαλιστερή περσόνα του Γουίλ Σμιθ ή του Τομ Κρουζ. Πάντοτε θα θεωρούνται κάπως περίεργοι τύποι. Εκατομμυριούχοι αλλά και λίγο φρικιά. Too sexy!

 

 

*****