Η Κέιτ Μπλάνσετ σκηνοθετεί για πρώτη φορά

Το μυθιστόρημα του Χέρμαν Κοχ, το Δείπνο

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ/ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ-SHOWTIME 23.9.2013 | 09:00

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hollywood Reporter, η Κέιτ Μπλάνσετ μετά τις διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στο Blue Jasmine, ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στη σκηνοθεσία.

Στα χέρια της βρίσκεται το μυθιστόρημα του Χέρμαν Κοχ «Το δείπνο», ένα βιβλίο, που θυμίζει πολύ το έργο της Γιασμίν Ρεζά, "Ο θεός της σφαγής", το οποίο σκηνοθέτησε στον κινηματογράφο ο Ρομάν Πολάνσκι, εξαιτίας του ότι και εδώ πρόκειται για την συνάντηση τεσσάρων γονιών, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα των παιδιών τους.

 

 

Το βιβλίο του Κοχ, έχει μεταφραστεί από τα ολλανδικά σε 21 γλώσσες. Στο Δείπνο, πρωταγωνιστούν δυο ζευγάρια γονέων, τα οποία συναντιούνται για ένα χαλαρό δείπνο και μια εξίσου χαλαρή συζήτηση η οποία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή και τις δουλειές τους. Ομως ο αληθινός λόγος της συνάντησής τους είναι άλλος. Και τα δυο ζευγάρια έχουν από έναν δεκαπεντάχρονο γιό. Τα δυο παιδιά διέπραξαν ένα φρικιαστικό έγκλημα σε βάρος μιας άστεγης γυναίκας και η σύλληψή τους είναι απλώς θέμα χρόνου. Στη δραματική τελικά αυτή συνάντηση διερευνώνται τα όρια της ηθικής και το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας γονιός προκειμένου να προστατεύσει το παιδί του.

 

 

Την διασκευή έχει αναλάβει ο Ορεν Μόβερμαν, ο οποίος έχει γράψει και σκηνοθετήσει τις «Παράπλευρες Απώλειες» Δεν είναι σίγουρο αν η Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνιστήσει κρατώντας τον έναν από τους δυο γυναικείους ρόλους, πάντως όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την ανακοίνωση του καστ.

 

*****