Μια πανκ προσευχή για τις Pussy Riot στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

LIFOTEAM 26.7.2013 | 13:54

 

Οι Pussy Riot - ένα από τα πιο γνωστά γκρουπ του πλανήτη τον τελευταίο χρόνο και το πιο ωραίο όνομα για γκρουπ της ρώσικης showbiz, φαντάσου ένα ελληνικό γκρουπ που να το έλεγαν "τα εξεγερμένα «αιδοία»" [όχι ακριβώς αιδοία…] έρχονται τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα! Όχι οι ίδιες, το ντοκιμαντέρ τους «Pussy Riot: Μία πανκ προσευχή» (2012) που θα κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ, στο Διαγωνιστικό Τμήμα Mουσική & Φιλμ (www.aiff.gr).

 

 

Με αφορμή την υπόθεση φυλάκισής τους που εδώ και αρκετό καιρό απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη, η ταινία θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα: Ποιος εκδικάζεται στην πραγματικότητα, οι ίδιες ή η κοινωνία στην οποία ζουν;

Με ανέκδοτο αποκλειστικό υλικό, το ντοκιμαντέρ των Μάικ Λέρνερ και Μαξίμ Ποζντορόβκιν επιχειρεί μια ενδοσκόπηση στις πραγματικές Νάντια, Μάσα και Κάτια, στα πρόσωπα πίσω από τις χαρακτηριστικές μάσκες που φορούν. Οι λεπτομέρειες της δίκης τους ξεμπροστιάζουν ένα σύστημα δικαιοσύνης που δεν συμβαδίζει με καμία λογική και η πορεία της υπόθεσής τους φανερώνει γιατί μετατράπηκαν από πολιτικές ακτιβίστριες σε σύγχρονα είδωλα. Παράλληλα ο φακός καταγράφει τη δραστηριότητα των υπόλοιπων ελεύθερων μελών της μπάντας που ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους και στηρίζουν τις ομοϊδεάτισσές τους έμπρακτα με τη δράση τους ανά την υφήλιο.

 

Οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.