Ποια ταινία τελευταία, σας έκανε να γελάσετε και να κλάψετε με όλη σας την ψυχή;

«Η Οικογένεια Μπελιέ», η συναρπαστικά συγκινητική κωμωδία του καλοκαιριού, έρχεται να ξεπεράσει την επιτυχία του «Θεέ Μου, Tι Σου Κάναμε;»

The LiFO team, 11.6.2015 | 10:25

Η έφηβη Πολά δεν μεγαλώνει ακριβώς όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. Καθώς όλοι στην οικογένεια της είναι κωφοί εκτός από εκείνη, η μπερδεμένη αλλά γεμάτη ζωή νεαρή κοπέλα έχει επιφορτιστεί και με πάμπολλα οικογενειακά βάρη. Ενώ φροντίζει καθημερινά τις πιο βασικές αγροτικές υποχρεώσεις στην οικογενειακή φάρμα, παράλληλα αναγκάζεται να βοηθήσει τον πατέρα της, ο οποίος έχει αποφασίσει να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος της μικρής επαρχιακής τους κωμόπολης. Την ίδια στιγμή προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις απρόβλεπτες εμμονές της μητέρας της ενώ πρέπει να κουμαντάρει και τη νεανική αυθόρμητη τρέλα του 14χρονου, επίσης κωφού, αδερφού της που δηλώνει σφόδρα ερωτευμένος με την καλύτερή της φίλη!

 

Έχοντας κερδίσει συγκρίσεις με κλασικές πια επιτυχίες όπως το «Μπίλι Έλιοτ: Γεννημένος Χορευτής», τους πιο πρόσφατους «Άθικτους» αλλά και την περσινή κωμωδία «Θεέ Μου, Τι Σου Κάναμε;», η «Οικογένεια Μπελιέ» ήταν η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία της χρονιάς στη Γαλλία, κόβοντας πάνω από 7.500.000εισιτήρια στη χώρα

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημά της Πολά, λοιπόν, είναι η φοβερά πολυάσχολη καθημερινότητά της, αφού έχει καταλήξει να βοηθά την οικογένειά της στη φάρμα τους, να είναι ο συνδετικός τους κρίκος και «τ’ αυτιά τους» προς τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και να είναι απόλυτα συνεπής απέναντι στις σχολικές της υποχρεώσεις. Στον ελάχιστο χρόνο που της απομένει για τον εαυτό της αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη της στη σχολική χορωδία, εξερευνώντας το σπάνιο ταλέντο της στο τραγούδι! Πόσο εύκολο όμως είναι να ασχοληθεί κανείς με το τραγούδι, όταν όλοι οι άνθρωποι που τον περιτριγυρίζουν είναι κωφοί!

 

Ποια ταινία τελευταία, σας έκανε να γελάσετε και να κλάψετε με όλη σας την ψυχή;

Στον ρόλο της ταλαντούχας Πολά, συναντάμε μια ηθοποιό αποκάλυψη, την νεαρή τραγουδίστρια Λουάν Εμερά, η οποία κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των Γάλλων κατακτώντας τη δεύτερη θέση στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά The Voice. Ο ρόλος της στην ταινία της χάρισε το βραβείο Σεζάρ, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει και το πρώτο της μουσικό άλμπουμ, με τίτλο «Chambre 12» το οποίο παρέμεινε στην πρώτη θέση του γαλλικού chart, για έναν ολόκληρο μήνα.

 

Ποια ταινία τελευταία, σας έκανε να γελάσετε και να κλάψετε με όλη σας την ψυχή;

Έχοντας κερδίσει συγκρίσεις με κλασικές πια επιτυχίες όπως το «Μπίλι Έλιοτ: Γεννημένος Χορευτής», τους πιο πρόσφατους «Άθικτους» αλλά και την περσινή κωμωδία «Θεέ Μου, Τι Σου Κάναμε;», η «Οικογένεια Μπελιέ» ήταν η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία της χρονιάς στη Γαλλία, κόβοντας πάνω από 7.500.000 εισιτήρια στη χώρα και εξασφαλίζοντας διανομή σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, έχει ήδη κερδίσει την πρώτη της αναγνώριση: στο πλαίσιο του πρόσφατου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, η «Οικογένεια Μπελιέ» προβλήθηκε στην επίσημη τελετή έναρξης της διοργάνωσης, κερδίζοντας το βραβείο κοινού Fischer.

 

Δείτε το trailer:

 

«Η Οικογένεια Μπελιέ»: 11 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Odeon