Η Κρυφή Ομορφιά των φετινών Χριστουγέννων μέσα από 3 λεξεις

Αναμένοντας την πρεμιέρα της ταινίας με το All-star cast

 

Μπορούμε να χωρίσουμε τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες σε 2 μεγάλες κατηγορίες. Οι πρώτες ασχολούνται αποκλειστικά με τη γιορτή και τα έθιμά της με έναν ελαφρύ κωμικό τόνο, κάτι το αναμενόμενο, αλλά οι δεύτερες είναι που συγκαταλέγονται συχνότερα στις κλασικές, γιατί σ’ αυτές ναι μεν τα Χριστούγεννα υπάρχουν στο βάθος και φαίνονται παντού, αλλά το επίκεντρο των ιστοριών τους είναι ο άνθρωπος. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της κατηγορίας είναι το It’s a Wonderful Life και περήφανο μέλος της για φέτος είναι η Κρυφή Ομορφιά.

 

Η Κρυφή Ομορφιά των φετινών Χριστουγέννων μέσα από 3 λεξεις

 

Σε μια χιονισμένη Νέα Υόρκη που βρίσκεται σε εορταστικό κλίμα, ο Γουίλ Σμιθ συνοψίζει όλη τη συμπεριφορά μας σε 3 βασικές αφηρημένες έννοιες. Αγάπη, Χρόνος, Θάνατος. Ό,τι κάνουμε στη ζωή μας το κάνουμε γιατί ψάχνουμε την αγάπη, αναζητούμε περισσότερο χρόνο και φοβόμαστε τον θάνατο. Από μυστικό επαγγελματικής επιτυχίας, αυτό το τρίπτυχο γίνεται μια σκοτεινή έρευνα για τον ίδιο τον καιρό που καλείται να διαχεριστεί μια μεγάλη απώλεια. Οι 3 έννοιες αποκτούν ανθρώπινη μορφή, χάρη στους συνεργάτες του Σμιθ που και αυτοί με τη σειρά τους έχουν τις δικές υποθέσεις που σχετίζονται με τις ίδιες λέξεις. Αγάπη, Χρόνος, Θάνατος.

 

Η Κρυφή Ομορφιά των φετινών Χριστουγέννων μέσα από 3 λεξεις

 

Η συγκινητική αυτή ιστορία δύσκολα θα ξυπνούσε τα συναισθήματά μας αν δε στηρίζονταν στην πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει οι πρωταγωνιστές τους. Στην παράδοση των all-star cast αντίστοιχων ταινιών, ο εξαιρετικός, γήινος Γουίλ Σμιθ κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ηγείται μιας ομάδας γνωστών ηθοποιών. Ο πάντα έξοχος Έντουαρντ Νόρτον μαζί με την Κέιτ Γουίνσλετ είναι οι χαρακτήρες που αμφιταλαντεύονται περισσότερο ανάμεσα στο οικονομικό τους συμφέρον και το μέλλον του συνεργάτη και καλύτερού τους φίλου. Πίσω από το γοητευτικό πρόσωπο της Ναόμι Χάρις κρύβεται το μεγάλο μυστικό της ταινίας και βέβαια υπάρχει και η Χέλεν Μίρεν, η Miss Death, η προσωποποίηση της μεγαλύτερης φοβίας, που μας καλεί να την ξεπεράσουμε.

 

Η Κρυφή Ομορφιά των φετινών Χριστουγέννων μέσα από 3 λεξεις

 

Και τι είναι η τελικά η Κρυφή Ομορφιά του τίτλου; Είναι η πεποίθηση πως η ζωή συνεχίζεται αρμονικά, σαν τα κομμάτια ντόμινο με τα οποία ξοδεύει τις περισσότερες ώρες του ο χαρακτήρας του Γουίλ Σμιθ, η υπενθύμιση πως με τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μας, οι πιο «μαύρες» ιστορίες μπορούν να μετατραπούν σε μια όαση αισιοδοξίας. Και αυτό είναι ίσως που χρειαζόμαστε περισσότερο τέτοιες μέρες, μια ταινία που ναι μεν βασίζεται πάνω σε θέματα που μας αναγκάζουν να έχουμε δίπλα μας  ένα πακέτο χαρτομάντηλα , αλλά θα μας θυμίσει πως και εμείς με τη σειρά μας στην μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής μας ψάχνουμε την αγάπη, αναζητούμε χρόνο και φοβόμαστε τον θάνατο.

 

 Δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας

 

 

Προβάλλεται στις αίθουσες 22/12 από την Tanweer

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φράνκελ

Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Σμιθ, Έντουαρντ Νόρτον, Κίρα Νάιτλι, Κέιτ Γουίνσλετ, Έλεν Μίρεν, Μάικλ Πένια, Ναόμι Χάρις, Τζέικομπ Λάτιμορ