Το ένα από τα τέσσερα ζευγάρια που πρωταγωνιστούν στην ταινία βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου, αλλά έχει εντοπίσει έναν ωραιότατο εξωτικό προορισμό που μπορεί να γίνει οικονομικά προσιτός αν πείσουν και τους υπόλοιπους φίλους τους να πάνε πακέτο και να εκμεταλλευτούν μια ειδική προσφορά.

Το ζευγάρι σε κρίση γουστάρει το γεγονός πως η συγκεκριμένη πτέρυγα που επιλέγουν λειτουργεί ως υποστήριξη σε ανδρόγυνα που δεν τα πάνε καλά, αλλά οι υπόλοιποι που περιμένουν διακοπές και πλήρη χαλάρωση απογοητεύονται, ειδικά όταν βλέπουν, ταυτόχρονα με την άφιξή τους, πως στο ανατολικό τμήμα του θερέτρου Εδέμ οι παραθεριστές πίνουν, τρώνε και κάνουν σεξ. Το Ζευγάρια στα Βαθιά εξερευνά τη σύγχρονη αλλά τόσο σταθερά απαράλλαχτη συζυγική νεύρωση και προσπαθεί να την καταλύσει μέσω της ψυχοθεραπείας. Με δεδομένο το ονειρικό σκηνικό των νήσων Μπόρα-Μπόρα θα έπρεπε να προκαλεί γέλιο με την αντίθεση, αλλά ούτε αρκετά καλογραμμένη είναι, ούτε εφευρίσκει νέους ή αστείους τρόπους για να εμβαθύνει στην ατονία της ερωτικής επιθυμίας που κατακεραυνώνει ένα ανδρόγυνο στην κοινή του πορεία - και ο Ζαν Ρενό στον ρόλο του ζεν εμπνευστή της μεθόδου διακοπών είναι άνευρος και σαχλός. Επίσης, οι ψυχοθεραπείες και ο τρόπος διασκέδασης και ξεδόματος είναι εκνευριστικά αμερικάνικα στην εκφορά και τη νοοτροπία τους.

Αξίζει μια σκηνή με σεξουαλική γιόγκα και ο Βινς Βον για την προσπάθειά του να δώσει μια εργατική νότα φυσικότητας σε έναν άνδρα που δεν απολογείται για την παρατημένη σωματική του κατάσταση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο νευρικό του σύστημα.