Η γειτονιά του Μετς και η Αίγλη Ζαππείου. Δύο κόσμοι που συνδέονται με όμορφες αναμνήσεις και μια μεγάλη λεωφόρο. Δύο γειτονιές τόσο κοντά, που οι ιστορίες του ενός αλληλοεπιδρούν με τις ιστορίες της άλλης.

 

Μία τέτοια ιστορία, σε μια ειδική προβολή την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 22:45, σε έναν χώρο-τοπόσημο που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το θερινό σινεμά της Αίγλης, το ΜΕΤS των The Callas διηγείται την ιστορία της Αθηνάς και της Έλσας. Η μία ζει μια αστική οικογενειακή ζωή και βαριέται. Η άλλη ζει μια μοναχική μετεφηβεία και βαριέται. Μέσα σε μια Αθήνα-φάντασμα, κάποια τυχαία καθημερινά γεγονότα γίνονται αφορμή για να ενώσουν τα κενά τους, τις ανασφάλειές τους, τα θέλω και τα μπορώ τους.

H προβολή θα γίνει παρουσία των συντελεστών.

 

 

Λίγα λόγια για την ταινία


Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε μια άδεια Αθήνα. Αθηναϊκά τοπόσημα όπως το Μέτς, τα Αναφιώτικα, το Καλλιμάρμαρο, το Α' Νεκροταφείο γίνονται φορείς μιας συναισθηματικής ανασφάλειας, μιας απογοήτευσης, μιας αστικής μελαγχολίας και μιας πηγαίας θέλησης για όνειρο, αλλαγή, απόδραση. 


Σε αυτό το αστικό φόντο παρατηρούμε σύγχρονες, δυναμικές γυναίκες να απαιτούν με τους όρους τους μια αλλαγή στην πεζή καθημερινότητά τους. Η Αθηνά και η Έλσα μοιάζουν σαν οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Αλληλοσυμπληρώνουν η μία τα κενά, τα ερωτηματικά, τα όνειρα της άλλης. 
Κατασκευάζουν μια συνθήκη-φούσκα ονειρική, που τους επιτρέπει να «χορεύουν» μαζί πάνω και πέρα από τα προβλήματά τους. Αυτός ο «χορός» τους αλλάζει σταδιακά ρυθμό, χρώμα, θερμοκρασία και ένταση και μοιάζει να είναι διατεθειμένες να τον κάνουν να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, έστω και αν χρειαστεί να τα αλλάξουν όλα γύρω τους και μέσα τους.


Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από την more.com και από το ταμείο του ΑΙΓΛΗ CINEMA.

 

Οδηγός Σινεμά