ADVERTORIAL

 

Το αθηναϊκό καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τα θερινά σινεμά. Η παρακολούθηση ταινιών κάτω από τα αστέρια δεν είναι απλώς μια συνήθεια αλλά μια ολόκληρη κουλτούρα που περιλαμβάνει την επιλογή του κατάλληλου σημείου, την ιδανική παρέα, προαιρετικά σνακ και φυσικά την ταινία που θα συζητήσουμε μετά, στη βραδινή βόλτα της επιστροφής.

 

Μάλιστα, θα έλεγε κανείς ότι μερικές ταινίες «γράφουν» καλύτερα στην ατμόσφαιρα ενός θερινού, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, ενώ συχνά οι επαναπροβολές παλιών ταινιών δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη.

 

Το Athens Open Air Film Festival, ο θεσμός που πήγε την απόλαυση του θερινού σινεμά ένα βήμα παραπέρα, στήνοντας προβολές κάτω από τα αστέρια σε διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης, επιστρέφει φέτος πιο ζωντανός και ενδιαφέρων, με ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο κορυφαίες επιλογές. 

 

14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ: Άλλο ένα καλοκαίρι με προβολές κάτω από τα αστέρια
Θα έλεγε κανείς ότι μερικές ταινίες «γράφουν» καλύτερα στην ατμόσφαιρα ενός θερινού. Φωτ.: Ιωάννης Στεφανίδης

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση του Athens Open Air Film Festival συνεργάζονται φέτος για πρώτη φορά με τη ΔΕΗ για να γεμίσουν κλασικά αλλά και αναπάντεχα σημεία της πόλης με καλό σινεμά. 

 

Από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, o προαύλιος χώρος του Ζαππείου Μεγάρου, η Ακαδημία Πλάτωνος, το Πάρκο Ελευθερίας, οι Κήποι της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, η Ταράτσα του ΕΜΣΤ και ο θερινός κινηματογράφος Στέλλα θα φιλοξενήσουν περισσότερες από 20 προβολές, καλώντας το σινεφίλ κοινό σε μια ιδιαίτερη, ατμοσφαιρική εμπειρία. 

 

Το πρόγραμμα του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ταινίες μεγάλων auteurs όπως o Λουί Μπουνιουέλ, o Τζον Κασσαβέτης, ο Φρανσουά Τριφό και ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, cult classics όπως το Truman Show του Πίτερ Γουίαρ, Οι 12 Πίθηκοι του Τέρι Γκίλιαμ και η Υπόθεση Καρλίτο του Μπράιαν ντε Πάλμα, αλλά και special προβολές όπως το director’s cut του πολυσυζητημένου Zodiac του Ντέιβιντ Φίντσερ. 

 

14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ: Άλλο ένα καλοκαίρι με προβολές κάτω από τα αστέρια
Το Athens Open Air Film Festival πήγε την απόλαυση του θερινού σινεμά ένα βήμα παραπέρα

 

Η ΔΕΗ, κορυφαία εταιρεία ενέργειας που υποστηρίζει ενεργά τις τέχνες και τον πολιτισμό, αναλαμβάνει φέτος τον ρόλο του στρατηγικού συνεργάτη του 14ου Athens Open Air Film Festival, ενισχύοντας ενεργά το φεστιβάλ και τις δράσεις του και προσφέροντας μία ακόμα καλύτερης ποιότητας εμπειρία για όλους. 

 

Η φετινή διοργάνωση επισφραγίζεται από μια ταξιδιάρικη αφίσα διά χειρός του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας Βασίλη Μέξη. Απεικονίζει ένα αμάξι λουσμένο στο φως του ηλιοβασιλέματος και ένα χέρι να ανεμίζει ένα μαντίλι από το παράθυρο.

 

Το σχέδιο του Βασίλη Μέξη βασίστηκε στην ιδέα ότι το Athens Open Air Film Festival «είναι μια διέξοδος, ένα μικρό ταξίδι απ’ την καλοκαιρινή πόλη». 

 

14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ: Άλλο ένα καλοκαίρι με προβολές κάτω από τα αστέρια
Όσοι βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση του Athens Open Air Film Festival συνεργάζονται φέτος για πρώτη φορά με τη ΔΕΗ για να γεμίσουν κλασικά αλλά και αναπάντεχα σημεία της πόλης με καλό σινεμά. Φωτ.: Ιωάννης Στεφανίδης

 

Σηκώνοντας αυλαία με το απολαυστικό High Fidelity του Στίβεν Φρίαρς στο προαύλιο του Ζάππειου στις 17 Ιουνίου, το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ επιστρέφει για να γεμίσει τις αθηναϊκές νύχτες με την ενέργεια και την ατμόσφαιρα του καλού σινεμά. 

 

Οδηγός Σινεμά