Η ζωή του Πάπα Φραγκίσκου στο σινεμά

Εξι μήνες μετά την εκλογή του, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας γίνεται ταινία

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ-ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ / SHOWTIME 5.9.2013 | 12:57

 

Μπορεί να μην έχει περάσει καιρός από την στιγμή που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εμπνέει τους κινηματογραφιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Variety ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Αλεχάντρο Αγκρέστι πρόκειται να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την ζωή του 76χρονου Πάπα Φραγκίσκου. Η ταινία θα καταγράφει την πορεία του από τα παιδικά χρόνια στο Μπουένος Άιρες μέχρι την ημέρα που εξελέγη στο Βατικανό τον περασμένο Μάρτιο. Τίτλος της "Historia de un cura" (Η ζωή ενός ιερωμένου).

 

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1936 στο Μπουένος Άιρες, από Ιταλούς γονείς. Είναι ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας και ο πρώτος από την Λατινική Αμερική, αλλά και από την Αμερική, γενικότερα. Εξελέγη στις 13 Μαρτίου 2013. Το όνομα που επέλεξε ήταν προς τιμήν του αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Μετά τις σπουδές του στη σχολή στο Βίλα Ντεβότο, εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών στις 11 Μαρτίου 1958, ενώ, αναδείχτηκε καρδινάλιος το 2001.

Του αναγνωρίζεται ο λιτός τρόπος ζωής, η ταπεινότητα, η δυσφορία προς την δημοσιότητα. Ωστόσο, η πιο αναπάντεχη δήλωσή του το μικρό αυτό διάστημα που είναι προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είναι αυτή που έκανε πριν από περίπου ένα μήνα λέγοντας: «Αν ένα άτομο είναι γκέι και αναζητά τον Θεό και έχει καλή πίστη, ποιος είμαι εγώ να τον κρίνω;»

 

 

Τον σκηνοθέτη Αλεχάντρο Αγκρέστι γνωρίζουμε από την ταινία «The Lake House» (Έρωτας δίχως παρόν) στην οποία ο Κιάνου Ριβς και η Σάντρα Μπούλοκ υποδύονταν έναν αρχιτέκτονα και μία γιατρό που αλληλογραφούσαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Οσο για το ποιος θα αναλάβει να υποδυθεί τον δημοφιλή Ποντίφικα, όλα συγκλίνουν στον επίσης Αργεντίνο ηθοποιό Ροντρίνγκο ντε λα Σέρνα πρωταγωνιστή της ταινίας «Ημερολόγια μοτοσικλέτας» (ήταν ο συνοδοιπόρος του Τσε Γκεβάρα).

 

Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα


Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες χώρες όπως -φυσικά- η Αργεντινή, η Ιταλία και η Γερμανία αλλά ουδείς προς το παρόν γνωρίζει πότε θα βγει στις αίθουσες.