Λάνθιμος και Τσαγγάρη δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους για την 70η Μπιενάλε

Ανάμεσα σε 70 σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο

LIFOTEAM 2.9.2013 | 13:39

 

Για να γιορτάσει τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ Βενετίας, η Biennale di Venezia έχει δημιουργήσει το ειδικό πρόγραμμα Venezia 70-Future Reloaded.

 

70 σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να κάνουν μία ταινία μικρού μήκους, διάρκειας μεταξύ 60 και 90 δευτερολέπτων, σε απόλυτη δημιουργική ελευθερία. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή από γνωστούς σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά στο Φεστιβάλ. Το θέμα των ταινιών μικρού μήκους είναι ο προβληματισμός των σκηνοθετών σχετικά με το μέλλον του κινηματογράφου, όπως φιλτράρεται μέσα από την προσωπική σκηνοθετική ματιά του καθενός από αυτούς. Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο Άμπας Κιαροστάμι, ο Πολ Σρέιντερ, ο Μόντε Χέλμαν, ο Βάλτερ Σάλες και ο Σεκάρ Καπούρ είναι μόνο μερικοί από τους μεγάλους δημιουργούς που έχουν συμφωνήσει να συμβάλλουν στο Future Reloaded.

 

Από την Ελλάδα δύο σκηνοθέτες, ο Γιώργος Λάνθιμος και η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, συμμετέχουν τιμητικά στο φετινό αφιέρωμα. Η ταινία του Λάνθιμου που διαρκεί μόλις 90 δευτερόλεπτα παρακολουθεί μία παρέα παιδιών μέσα στο δάσος. Η ταινία της Τσαγγάρη, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ευαγγελία Ράντου, τιτλοφορείται 24 Frames Per Century και διαρκεί δύο λεπτά.