Οι Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνουν σταδιακά το πρόγραμμά τους

6 αναμενόμενες ταινίες θα προβληθούν στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

LIFOTEAM 27.8.2013 | 14:08

 

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, το ετήσιο ραντεβού των κινηματογραφόφιλων της πόλης ανοίγει τις πύλες του στις 18 Σεπτεμβρίου με την ταινία Frances Ha του Νόα Μπάουμπαχ και θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ρίξει αυλαία με τον πολυαναμενόμενο φετινό Χρυσό Φοίνικα των Καννών, Μπλε, Το Πιο Ζεστό Χρώμα, παρουσία της πρωταγωνίστριας Αντέλ Εξαρχόπουλος.

 

Στο ενδιάμεσο θα προβληθούν ταινίες που καλύπτουν όλα τα γούστα στα διάφορα τμήμα του Φεστιβάλ, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων και των καρτών διαρκείας.

 

Μέχρι τότε, το Φεστιβάλ φρόντισε να μας ανοίξει την όρεξη ανακοινώνοντας κάποιες από τις ταινίες του φετινού προγράμματος:

 

  • Spring Breakers, του Χάρμονι Κορίν.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνουν σταδιακά το πρόγραμμά τους

Η νέα ταινία του προβοκάτορα δημιουργού (Mister Lonely, σενάριο στα Kids και Ken Park) ακολουθεί τις βίαια και σεξουαλικά ξέφρενες πορείες ενός κουαρτέτου νεαρών κοριτσιών. Αφού ληστέψουν ένα φαστφουντάδικο, οι τέσσερις χυμώδεις συμμαθήτριες μεταφέρουν τον θηλυκό τσαμπουκά τους στις πιο ριψοκίνδυνες και εκτός ελέγχου εξωσχολικές διακοπές της ζωής τους, ενώνοντας μοιραία τις διαδρομές τους με τις ύποπτες δοσοληψίες ενός γκάνγκστερ τραγουδιστή της ραπ (ο Τζέιμς Φράνκο σε έναν από τους αναπάντεχους ρόλους που έχει υποδυθεί). Τα πρώην κορίτσια της Ντίσνεϊ, Σελένα Γκομέζ και Βανέσα Χάτζενς εκπλήσσουν στους προκλητικούς ρόλους τους.

 

 

 

  • Mistaken for Strangers, του Τομ Μπέρνινγκερ.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνουν σταδιακά το πρόγραμμά τους

Ένα συναρπαστικό μουσικό ντοκιμαντέρ για τη διάσημη αμερικανική indie rock μπάντα The National, σκηνοθετημένο από τον μικρότερο αδερφό του τραγουδιστή της μπάντας, Ματ. Μία ταινία για την πεντάδα από το Σινσινάτι που κατέκτησε όλο τον κόσμο και παράλληλα μια ειλικρινής ματιά στη ζωή ενός άνδρα που παρακολουθεί τους γύρω του να κατακτούν την επιτυχία καθώς ο ίδιος φλερτάρει κάθε στιγμή με την αποτυχία.

 

 

 

  • Harmony Lessons / Μαθήματα Αρμονίας, του Εμίρ Μπαϊγκάζιν.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνουν σταδιακά το πρόγραμμά τους

Η ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από το Καζακστάν προσεγγίζει το καυτό ζήτημα του σχολικού bullying και αποτελεί μια ακραία ιστορία εκδίκησης. Ένας 13χρονος που ζει με τη γιαγιά του σε έναν απομονωμένο οικισμό στις ασιατικές στέπες, έρχεται στο σχολείο αντιμέτωπος με ένα αγόρι που με τη συμμορία του τρομοκρατούν το προαύλιο. Όταν στο σχολείο καταφθάνει ένας καινούργιος μαθητής, θα πυροδοτηθεί η οργισμένη απάντησή στη βία που παραμονεύει καθημερινά στους διαδρόμους και τις αίθουσες του σχολικού κτιρίου.

 

 

 

  • Πολύ Κακό για το Τίποτα / Much Ado About Nothing, του Τζος Γουίντον.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνουν σταδιακά το πρόγραμμά τους

Ένας από τους πιο περιζήτητους δημιουργούς του Χόλιγουντ, σκηνοθέτης των Avengers και σεναριογράφος του Cabin In The Woods, αλλάζει ύφος για μία ταινία εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Σέξπιρ. Σκηνοθετεί, υπογράφει το σενάριο, έχει συνθέσει και ηχογραφήσει τη μουσική και βρίσκεται και στο τιμόνι του παραγωγού για να παραδώσει μια από τις πιο ασυνήθιστες διασκευές κλασικού έργου στη μεγάλη οθόνη.

 

 

 

  • Μαύρο Κήπος / Blackfish, της Γκαμπριέλα Καουπερθγουέιτ.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνουν σταδιακά το πρόγραμμά τους

Ένα δυνατό ντοκιμαντέρ με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ που καταφέρνει ένα σφοδρό χτύπημα ενάντια στα θαλάσσια πάρκα Seaworld αλλά και στη νοοτροπία της φυλάκισης των τεράστιων θηλαστικών προς χάρη της ανθρώπινης ψυχαγωγίας. Με αφορμή ένα τρομακτικό περιστατικό, όπου μία όρκα κατακρεούργησε μια εκπαιδεύτρια, η ταινία ανατρέχει στην εγκληματική μεταχείριση των φαλαινών από τους υπεύθυνους, μέσα από σοκαριστικές εικόνες και εξομολογήσεις.

 

 

 

  • Όλα Έχουν Χαθεί / All Is Lost, του Τζέι Σι Τσάντορ.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνουν σταδιακά το πρόγραμμά τους

Μια δημιουργία 45 λεπτών με έναν μόνο πρωταγωνιστή, ελάχιστους διαλόγους και αποκλειστικό τόπο δράσης την απεραντοσύνη της θάλασσας. Μια ναυτική περιπέτεια που αφηγείται τις αγωνιώδεις προσπάθειες επιβίωσης ενός ιστιοπλόου που βρίσκεται χαμένος στη μέση του ωκεανού. Με τον αγέραστο Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε έναν από τους κορυφαίους ρόλους της καριέρας του.