Η διαβολική τρομοκρατική οργάνωση Κόμπρα έχει ως ηγέτη έναν Σκωτσέζο ντίλερ όπλων και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο, γι' αυτό και η επίλεκτη ομάδα κομάντο Global Integrated Joint Operating Entity (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) επιχειρεί να αποτρέψει την καταστροφή, με αρχηγό κάποιον κύριο Ντιουκ.

Μια στρατιά από γνωστούς ηθοποιούς, όπως ο Κρίστοφερ Έκλεστον, ο Τζόναθαν Πράις, η Σιένα Μίλερ, ο The Rock, ο Τσάνινγκ Τέιτουμ και ο Μπρένταν Φρέιζερ, σε μεγάλους, μικρούς ή ασήμαντους ρόλους, καθώς και η τεχνική εμπειρία του σαματατζή σκηνοθέτη της Μούμιας και του, ωχ, Βαν Χέλσινγκ, Στίβεν Σόμερς, παραδίδονται αμαχητί σε 4 εταιρείες οπτικών και ψηφιακών εφέ, που κανονίζουν τα πάντα, από την εικόνα της ταινίας μέχρι τα κοστούμια-επιταχυντές. Κατ' αναλογία, η ταινία παραδίδεται με τη σειρά της στη λογική του παιχνιδιού της Χάσμπρο, χωρίς να έχει κουκούτσι μυαλό ή αίσθηση μέτρου.

Αντίθετα με το Tranformers, του ίδιου παραγωγού (Λορέντσο ντι Μποναβεντούρα) και του ίδιου στούντιο (Παραμάουντ), δεν έχει ίχνος διψασμένης πρωτοτυπίας ή εκνευριστικής τσαχπινιάς, αλλά παρόμοια ντεσιμπέλ και καταστροφική διάθεση - αυτήν τη φορά την πληρώνει ο πύργος του Άιφελ, σε μια μεγάλη σκηνή που θυμίζει πολύ τα Transformers. Οι G.I. JOE είναι ουσιαστικά μια οργάνωση ακριβής παραγωγής που προσομοιάζει σε παιχνίδι χωρίς τις διαδραστικές αρετές της μικρής οθόνης.